kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 10, 2014

Lumekuninganna ja Igavene Talv

Film: Frozen (2013)
Filmi vaatamise põhjus: ma tahtsin ära näha, mille eest siis Oscar saadi ja kas laul oli filmis parem
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Loo peategelaseks on kartmatu optimist Anna, kes asub raskele teekonnale, abiks tahumatu mägilane Kristoff ning tolle ustav põhjapõder Sven. Anna eesmärgiks on otsida üles oma õde Elsa, kelle jäine võlujõud hoiab kogu Arendelli kuningriiki igavese talve vangistuses. Kõrgel mägedes võitlevad Anna ja Kristoff tuiskude, laviinide ja lõikava pakasega ning kohtavad müstilisi trolle ja naljakat lumemeest nimega Olaf. Seejuures ei unusta nad hetkekski, et kogu lumme mattunud kuningriigi saatus on nende kätes.
Animation, Comedy, Musical

Tegu on siis Hans Christian Anderseni muinasjutust „Lumekuninganna“ inspiratsiooni saanud looga. Ja muusikaliga. Selline Iludus ja Koletis multika uuem ja parem versioon, visuaalselt, kuid nõrgem muusikaliselt. Visuaalselt on tõsiselt mehikest vääriline asi. Liigutused olid nii loomulikud, et sammuke veel ja päris näitlejad polegi enam vaja, animaatorid suudavad kõik ära teha. Kuid muusika poolest – ta polnud paha, kuid selle filmi muusika plaadist ei saa miljonite ja miljonite tüdrukukeste lemmik plaati, ilmselt, võib-olla, kuid mis mina ka asjast tean.
 
Hääled andnud näitlejad on aga head ja lauluhääled on neil tugevad (poleks uskunudki et Kristen Bell nii hästi laulab) aga Indina Mensel ja Joanthan Groff on oma oskusi juba Glees näidanud.

See multikas oli üks meeldiv kogemus, kuigi see koer/põhjapõder oli üks imelik tüütu holliwoody tegelaste väljamõeldud hübriid, milleks küll? aga mis iganes, lastele kindlasti meeldis ja nüüd ootavad nad, et kõik kivid muutuksid trollideks ja põhjapõdrad käituksid kui koerad.
 

No comments:

Post a Comment