kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 9, 2013

Side by Side

Film: Side by Side (2012)
Filmi vaatamise põhjus: film filmist ju ja Keanu Reeves :)
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: See dokumentaalfilm jälgib ja võrdleb filmi loomist nii klassikalisel filmilindil kui ka digitaalsena. Filmis avaldavad nii näitlejad kui ka filmiloojad oma arvamust mille poolest erinevad filmi ja digitaal filmid, ning kuidas nende mõlemi areng ning vajadused on aidanud filmiloojaid luua uusi filme. Intervjueeritavad on filmi lavastajad, filmioperaatorid, värvijad, teadlased, insenerid ning näitlejad, kes räägivad oma kogemustest ning tunnetest, kui nad on töötanud filmiga või siis digitaalfilmiga. Kus me oleme praegu, kuidas me siia jõudsime ning mida meile tulevik toob.
Documentary

Vot see oli üks tore doku filmist. Ja mitte ainult filmist kui sellisest mida me kinos või telekas nautida saame, vaid filmist iseenesest, sellest tselluloosi lindist. Sellest, mismoodi tehti filme veel filmide kasutamise ajal, mismoodi filme monteeriti, värviti … üleüldse mismoodi loodi seda filmi maagiat. Ning kuidas siis hakkasid filmitegemise maailma tasapisi imbuma digikaamerad ja kaamerad muutusid üha kergemaks ja digipilt üha enam filmi pildiga sarnaseks ja kuidas pilt läks kolmedimensiooniliseks ja …

Ühesõnaga, Keanu intervjueerib kõiki vähegi kuulsaid filmitegijaid – James Cameron, Danny Boyle, David Fincher, George Lucas, David Lynch, John Malkovich, Christopher Noland, Robert Rodriguez, Joel Schumacher, Martin Scorsese, Steve Soderbergh, Lars von Treir jne. jne.

Kui te olete vähegi filmihuviline, kasvõi väike filmifriik, siis on see üks paganama põnev ja hea film vaatamiseks.


No comments:

Post a Comment