kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 4, 2013

Tai Chi 0

Film: Tai Chi 0 (2012)
Vaatamise põhjus: hea arvustus Smart Bitches, Thrashy Books kodukal
Hinne: B+++
Filmi lühikokkuvõte: Noor võitluskunstide geenius Yan Luchan reisib Chen nimelisse külla, et õppida seal sõjakunstide keelatud saladusi, kuid talle saab peagi selgeks, et külainimesed ei taha õpetada mitte külaelanikke ja samas ähvardab neid ka Steampunk sõdurite pataljon, soovida rajada raudteed läbi nende küla. Noormees ei anna aga kergesti alla, ning peagi mõistavad külaelanikud, et kui nad soovivad oma küla päästa, peavad nad pühendama selle võõra oma Tai Chi saladustesse.



See on Hiina film.


Veel üks kord – see on Hiina film.


Ja niiiii sürr film. Selle iseloomustuseks võiks öelda, et see on Tarantino filmi The Man with Iron Fists kohtumine arvutimängudega.

Tõsiselt tore film. Naljakas ja huvitav ja hästi tehtud ja huvitava sisuga. Kahju on sellest, et kuna ta on mandarini keelne ingliskeelsete supakataega, siis lihtsalt ei jõua alati kõike alt lugeda ja paljugi on üldse tõlkimata jäetud, kuid isegi sellele vaatamata oli niiiiii tore film.


Vahepeal meenutas ta mulle ka Hayao Miazaki multikaid – see Steampunki sõjamasin/raudtee sillutaja oli nii Miazaki multikate masina moodi. Nagu Miazaki multikas oleks filmiks tehtud.


Nüüd tuleb ka järg – TaiChi Hero - ära vaadata. :)

No comments:

Post a Comment