kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 8, 2013

Gambiit

Film: Gambit (2012)
Vaatamise põhjus: Briti näitlejad, vendade Coenite film
Hinne: D
Filmi lühikokkuvõte: GAMBIIT on 1966. aasta legendaarse kelmikomöödia uusversioon, mille stsenaariumi autoriteks on vennad Joel ja Ethan Coen ning lavastajaks Michael Hoffman ("Ühel ilusal päeval").
Colin Firth mängib kunstiekspert Harry Deane´i, kes on sihiks võtnud tüssata oma põlastusväärset ülemust Lord Shahbandari (Alan Rickman). Tema salaplaani olulisemateks komponentideks on kogenud võltsija (Tom Courtenay), Texase rodeokuninganna (Cameron Diaz) ning kuulsa prantsuse impressionisti Monet´ kadunuks peetava maali võltsing. Hoolimata põhjalikest ettevalmistustest ei kulge kõik siiski plaanipäraselt...

Miks, oh miks peaks sellised suurepärased näitlejad nagu Colin Firth ja Alan Rickman tegema midagi nii labast nagu seda on film Gambiit? Kas põhjuseks on vennad Coenid? Ja kuidas pole preili Diaz ikka veel aru saanud, et laulmine ei kuulu tema annete hulka? Kas ta kõrvakriipiv etteaste filmis ’Minu parima sõbra pulm.’ polnud talle juba piisavalt alandav?

Kuramus, kannata ära, et õhtu esimene film jäeti näitamata ja seega tuli kaks tundi niisama mööda veeretada ning siis pakutakse sellist … ma ei oskagi öelda mida täpselt, kuid tunne oli nagu oleks tellinud restoranis peakoka firmaroa ja lauale tuuakse abikoka kiiruga keedetud seljanka.

Kas teate, mis on gambiit – gambiit on male strateegia, kus mängu alguses, enamasti valgete nuppudega mängija, ohverdab oma ebavajalikud etturid, et saavutada suuremat ülekaalus vastasmängija üle. Mida siis selles filmis ohverdati … seda minge ise vaatama, minu ohverdus eile oli kindlasti mitmed tunnid raamatulugemise aega … kusjuures raamat on palju huvitavam! :(
 

No comments:

Post a Comment