kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 9, 2012

Argo

Film: Argo (2012)
Vaatamise põhjus: Huvitav sisu ju
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Tõsielusündmustel põhinev põnevik „Argo“ räägib ohtlikust salaoperatsioonist, mille eesmärk oli päästa kuus ameeriklast Iraani pantvangikriisist. Kümneid aastaid ei teadnud avalikkus nendest sündmustest täit tõtt.
1979. aasta 4. novembril jõuab Iraani revolutsioon kõrgpunkti. Mässulised ründavad USA saatkonda Teheranis ning võtavad 52 ameeriklast pantvangi. Kuuel ameeriklasel õnnestub aga kaose käigus põgeneda ning nad saavad varju Kanada suursaadiku (Ken Tylor, all oleval pildil koos abikaasaga, filmi esilinastusel)  kodus. Keskluure Agentuuri „eksfiltratsiooni“ spetsialist Tony Mendez (Ben Affleck) töötab välja riskantse plaani, kuidas need inimesed turvaliselt Iraanist välja toimetada, kuna see on kõigest aja küsimus, mil nad leitakse ja tõenäoliselt tapetakse. Tegemist oli nii uskumatu operatsiooniga, mida on raske ette kujutada päriselt aset leidvat..

Väga huvitav ja väga põnev lugu … hoiab vaatajat pingiserval küüsi närimas kuni viimase hetkeni (kuigi on ju teada, et lugu lõppeb õnnelikult :)). Hästi tehtud.

Ma saan aru, miks Kanadalased Afflecki peale nii verised on,  kui arvestada, et nemad mäletavad ikkagi seda tookordset meediale söödetud versiooni, et selle päästeoperatsiooni taga on Kanadalased mitte Ameeriklased ise, siis pole ju ka ime, et nad tahaks rohkem näha oma osalust, mitte anda kogu au Ameerikale. No ja samas tuleb ikkagi arvestada, et tegemist on tõsielu sündmustel põhinev põnevikuga, seega ei peagi kõik sõna sõnalt tõsi olema.

Aga film on hea ja näitlejad on ka head!

No comments:

Post a Comment