kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, October 31, 2012

Frankenweenie

Film: Frankenweenie (2012)
Vaatamise põhjus: Tim Burton
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Sparky on teadushuvilise, endassetõmbunud poisi Victori parim sõber. Nad on täiesti lahutamatud. Seetõttu on Victor ka täiesti lohutamatu, kui Sparky ühel kurval päeval auto alla jääb. Victori vanemad püüavad poissi küll igati lohutada, kuid Victor annab endale lubaduse teha kõik, mis vähegi võimalik selleks, et oma parim sõber uuesti ellu äratada...

Mis saab siis, kui tema eksperiment õnnestub ja Sparky tõesti ellu ärkab? Ja kuidas ta suudab oma suurt saladust kõigi teiste eest varjata?


Sellest on pea 20 aastat kui ma esimest korda kuulsin laule filmist Nightmare Before Cristmas, siis läks veel paar aastat, enne kui ma filmi ennast nägin ja armastus selle filmi vastu pole siiani kadunud.

Siis tuli Corpses Bride – ootused olid suured ja pettumus suur. :(
Kuid Frankenweenie – ma võtsin välja oma Nightmare DVD, et üle vaadata seal oleva lisa Vincent ning avastasin, et seal on ka Frankenweenie, kuid mitte nukufilm, vaid 30 minutiline mängufilm. Seega on 1984 aasta lühifilmist nüüd saanud nukufilm :) ja väga armas nukufilm. Selles nukufilmis löövad kaasa ka Igor, Quasimodo, Mummy, kamp Kremlineid ja Godzilla :) Tore klassikaline Burton!
Ja lõpuks siis Vincent.



No comments:

Post a Comment