kaader filmist

kaader filmist

Thursday, November 18, 2021

Sinu jaoks loodud

Film: I’m Your Man/Ich bin dein Mensch (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt13087796      

Selleks, et saada oma uurimistööle rahastust, on teadlane nõus osalema erailises eksperimendis: ta peab kolme nädala jooksul elama koos humanoid robotiga, kes on loodud vastavalt tema soovidele ja unistustele, et teda õnnelikuks teha.

Romance, Comedy, Sci-Fi, Pöff


“Sinu jaoks loodud” on tore armastuslugu, millele annab vürtsi tilluke ulmeline lisand. 

Kes saaks veel parem katses osaleja olla kui üksik teadlane, kes ei armu liiga kergesti ja kes pigem veedaks õhtuid üksi vaikselt kodus, kui teiste inimolendite seltsis sotsiaalsel kogunemisel. 

Alma ja tema meeskond on juba aastaid uurinud poeesiat kiilkirjas ja nüüd, vaid kolm nädalat enne lõppu pakutakse talle võimalust osaleda eksperimendis, kus ta elaks kolm nädalat koos vägagi inimesesarnase robotiga, kes on loodud täpselt vastavalt tema soovidele ja unistustele. Esimesel kohtumisel, pärast seda kui tema “ideaal kaaslane” Tom on teinud ühe vea teise järel ning lõpuks ka tantsupõrandal kokku jookseb, ei ole ta kogu eksperimendist väga vaimustuses, kuid teda keelitatakse eksperimenti siiski jätkama.

Alma viib Tomi oma korterisse, paneb ta komkasse magama, hommikul ärkab ta kohvi lõhna peale, avastab et ta tuba on “korda tehtud” ja teda ootab “ideaalne” hommikusöögilaud. Alma ohkab, raputab pead ja Tom lubab toa taastada täpselt nii nagu ta enne oli 11 minutiga.

See on selles mõttes selline tüüpiline armastuslugu, kus kokku satuvad kaks osapoolt, kes esialgu üksteisega absoluutselt ei sobi, kuid mida aeg edasi, seda lähedaseks nad saavad ja siis juhtub midagi, mis nad lahku viib, et siis lõpuks taas …

Armas meelelahutus ja kes oleks võinud teada, et Dan Stevens saksa keelt oskab. Ainult, Dan oli siin filmis liialt “Kaunitari ja Koletise” rolli sarnane, kuid humanoidi mängis ta päris hästi.

Üks küsimus sellest filmist ka teile - mis on naljakat nendes videotes, kus inimesed haiget saavad?

No comments:

Post a Comment