kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 12, 2021

Belfast

 

Film: Belfast (2021) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt12789558/?ref_=ext_shr_lnk  Branagh’ südamlik üleskasvamislugu paiskab vaataja keset 1960ndate rahutuid aegu Belfasti tänavatel, kus õhtul kodu poole suundudes pidid igal tänavanurgal tõestama, kas olid protestant või katoliiklane, kas olid oma või omadele võõras. Selles keerulises labürindis püüabki oma õiget teed leida väike Buddy, kes unistab glamuursest ja muretust tulevikust.

Drama, History, Pöff


Belfast on suurepärane ühe pere lugu Befasti probleemide ajal 1969 aastal. Probleeme vaadatakse Buddy silmade läbi, kellel on omad unistused ja soovid ja tema vanemad vaatavad reaalselt otsa olukorrale, mis on tekkinud protestantide ja katoliiklaste vahel ja peavad tegema otsused kogu perekonna eest. 


Siin on huumorit ja õõvastuttekitavat õudust, ning tõeliselt armsaid hetki.


Näitlejad on suurepärased! Ema (Caitriona Balfe), isa (Jamie Dornan), Buddy (Jude Hill), vanaema (Judy Dench) ja vanaisa (Ciaran Hinds). Ja kui tihti teil ikka õnnestub näha Dornanit laulmas, see iseenesest on juba filmi vaatamist väärt :).


Ja kui teile filmist väheks jääb ja tahate kaasa elada nendele noortele, kes ei lahkunud Belfastist, siis tasub lugeda Anna Burnsi raamatut “No Bones”.


Kindlasti tasub vaatama minna.



No comments:

Post a Comment