kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 19, 2021

Lõhki rebitud

Film: Torn (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt11876896      

Alex Lowe fataalselt lõppenud mägironimis ekspeditsioon ja tema poegade raske teekond kohta, kus nende isa hukkus.

Documentary, Pöff


“Lõhki rebitud” on eluloo lugu ühest maailma kuusaimast rägironijast Alex Lowe, kes jäi oma viimasel ronimisretkel 1999 laviinis kadunuks ning ka sellest kuidas tema pere pärast seda edasi elas.

Filmi on teinud tema vanim poeg Max. Kokkuvõtte tehakse Alexi noorusest kuidas ta kohtus oma abikaasaga, kuidas temast sai lihtsast mägironimise entusiastist professionaalne ronija, kuidas tal sündis esimene poeg, siis teine ja kolmas, kuidas ta oli suurem osa aastast mägedes ja ta nooremad pojad teda peaaegu ei mäletagi. 

Max oli kümme, kui nende isa läks oma viimaseks jäänud retkele. Temaga kaasas oli tema alaline ronimiskaaslane Conrad Anker, kes oli samuti maailma parim mägironija. Kui nende hommikuse mäkketõusu katkestas laviin, hüppas Alex koos kaameramehega ühele poole ja Conrad teisele poole. Conrad sai küll vigastada, kuid tema tuli mäelt elusalt tagasi, Alex ja kaameramees jäid kadunuks.

Päris filmi alguses ütleb keskmine vend, et selle filmi jaoks asjast rääkimine ja küsimustele vastamine võib lahti kiskuda vanad haavad, kuid võib ka selgeks teha seni rääkimata asjad. Pojad räägivad, kui vähe nad tegelikult oma isa tundsid, kuidas Alex on nende jaoks Alex, mitte isa. Ema räägib kui raske oli poisse üksi kasvatada, kuidas tema kaduma jäämine teda mõjutas ja kuidas ülejäänud maailm tema edasistele sammudele elus reageeris ning Conrad räägib, mida teeb temaga siiani ellujääja süütunne. Aasta pärast Alexi hukkumist sai neist kõigist pere.

Suurepäraselt tehtud dokumentaal. Hästi huvitav ja informatiivne, kuid samas on kõige raskemad hetked hästi maitsekalt esitatud.

Hea lugu!

No comments:

Post a Comment