kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 2, 2019

Taevas on roosa


Film: The Sky Is Pink (2019)
Hinne: C+
Lühikokkuvõte: Tõsielul põhinev abielupaari lugu nende 25 aastasest abielust, jutustajaks on nende teismeline tütar Aisha Chaudhary, kes on oma kommentaarides otsekohene, ninakas … ja surnud. See on asi mida ta mainib nagu muuseas kohe alguses „Saage sellest üle. Tegelikult on see ju päris lahe. Küll te aru saate, kui te ise siia jõuate (ja te loomulikult teate, et kõik te ükskord jõuate!“). Ootamatult humoorikas, soe ja hingekriipiv lugu.
Drama, Family, Romance

Iga aasta peab ära vaatama vähemalt ühe Bollywoodi filmi, kui neid on pakkumises. Olgu ta siis draama või romantika, kuid vahelduse mõttes on hea vähemalt üks ära vaadata.

Aisha Chaudhary ja Zaira Wasim
Seekordne lugu on siis tõsielulisel lool põhinev film.  Peategelane Aisha on tüdruk, kes on tõmmanud geeniloteriis kõige halvema kaardi – ta on saanud oma vanematelt just selle katkise komplekti, mis annab talle eluvõimalust vaid paar kuud, kui teda koheselt ravima ei hakata. Aditi ja Nireni peres on Aidha kolmas laps. Tema õde oli esimene ja siis nad ei teadnud veel sellest katkisest geenist ja tüdruk lahkus neist poole aastaga. Tema vend Ishaan tõmbas loteriist välja terve kaardi, seega kui Aditi taas lapseootele jääb on 50/50 võimalus, et uus laps ei pruugi taas terve olla.

Aisha läheb koos vanematega peadselt peale sündi Londonisse, kus nad koguvad lahkete annetajate abiga piisavalt raha kokku, et Aisha saaks vajalikku luudi siirdamist ja kiiritusravi, ning järgmised kümmekond aastat elavadki nad Londonis. Aisha sirgub tugevaks neiuks, kes rõõmustab oma vanemaid ja oma klassikaalasi.

Kuid kui isa töökoht viiakse taas tagasi Indiasse, tuleb neil kõigil sinna tagasi minna. Esialgu on kõik hästi – nad elavad suurlinna sudust eemal ja Aisha naudib oma uut kodu, kuid siis tuleb tagasilöök – esialgsel kiirituseravil olid kõrvalmõjud mis nüüd välja löövad ja neile kõrvalmõjudele ravi ei ole.

Aditi võtab eesmärgiks pakkuda tütrele veel enne lõppu nii palju kui vähegi võimalik ja Aisha on ka valmis jagama oma kogemust niipaljudega kui võimalik, kuid kaua sa ikka jätad vikatimehele märget „Homme“ ükspäev jõuab ta ikka enne homset kohale.

Selline südamlik filmike, heade näitlejatega. Autor oli ka ise linastusel seega sai kuulda ka taustalugu. Ta püüdis filmis toimuvat hoida nii tõetruu kui võimalik ja ainus kirjanduslik vabadus mille ta lisas oli see, et tegelikult ei jätnud Aisha vanematele videokirja mille nad hiljem leidsid, kuid kõik muu hoidis ta nii nagu Aisha vanemad talle edastasid.

Priyanka Chopra ühines filmiga peale käsikirja lugemist ja temast sai ka filmi produtsent, kuna lugu läks talle väga hinge, ning selle läbimängimine aitas tal üle saada ka teda senini saatnud isa surmast. Filmimise vahepeal jõudis ta ju ka kõigele lisaks abielluda.

Küsimus millele ma vastust ei saanudki oli see, kus sai Aisha oma koera nimeks inspiratsiooni, kuid kui ma ütlen teile koera nime – Rolo – mis teil esimesena kohe meelde tuleb? :)

Hea Bollywoodi film, hästi südamlik, natuke muusikat ja tantsimist, palju perekonnadraamat ja imeilusad looduse ja linnavaated. Hea film.
Niren Chaudhary, Priyanka Chopra Jonas, Aditi Chaudhary ja Farhan Akhtar

No comments:

Post a Comment