kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 2, 2019

Peoloomad


Film: Animals (2019)
Hinne: C+
Lühikokkuvõte: Laura (Holliday Grainger) ja Tyler (Alia Shawkat) on tõsised peoloomad, kelle hoog ei rauge ka siis, kui kõik tuled on juba ammu põlema pandud. Nende elupõletav eluviis ja suhtumine on suuresti ka nende sõpruse alus. Kui Laura aga endale poiss-sõbra leiab ja pidutsemisest loobub, pannakse nende sõprus proovile.
Drama, Comedy
 
Film on tehtud samanimelise Emma Jane Unsworthy raamatu järgi. Kokkuvõte ei anna päris õiget ülevaadet filmi kohta ja raamatu kokkuvõte ei ole ka päris see, mis film oli.

Aga millest siis film oli. Meil kõigil on ilmselt olnud selline tuttav, kui mitte just sõber, kellel on alati näpud püsti, suits alati huulte vahel ja pudel alati näpus (rääkimata muudest ainetest) ta on alati esimene, kes jooma hakkab ja viimane kes klubist lahkub ja tööle jõudes võib ta vabalt olla eelmise õhtu peoriietes. Vähemalt võivad nad sellised olla oma 20ndadtes. Kui aga jõutakse 30ndatesse, siis kas muututakse või jätkatakse kiirteed mõõda põrgusse sõitu.

Laura ja Tyler on just sellised – suured ideed, mida alati niisutatakse rohke alkoholi ja kaunistatakse „kristallidega“ ja suits ei lahku kunagi huulte vahelt. Kuid kui Laura ja Tyler taas Laura perega õhtusöögile lähevad ja Laura õde teatab, et ta on rase (tema on olnud veelgi suurem elupõletaja kui Laura ja Tyler) siis hakkab Laura mõtlema, kuhu on ta viimased 10 aastat kadunud, kuhu on kadunud tema mõte, et ta kirjutab raamatu. Nad töötavad endiselt kohvikus baristadena ja pidutsevad iga öö.

Kui Laura aga kohtab Jimi, hakkab talle poisi rahulik olek meeldima ja kuigi Jim ei tee talle etteheiteid, et ta peab Laurat jagama Tyleriga, tahab Laura ise rahulikumalt asju võtta. Aga Tyler ei taha aega maha võtta, ta ässitab Laurat igal võimalusel jooma ning lükkab teda ka Jimi petma luuletajaga, kes on Laurast huvitatud.

Suhted Laura ja Tyleri vahel lähevad üha teravamaks, nad vaidlevad, karjuvad üksteise peale, Tyler tõmbab Laurat üha enam probleemidesse.

Laura peab otsustama, kas ta jätkab oma elu nii või …
Emma Jane Unsworth ja Sophie Hyde

Ka minul on selliseid tuttavaid olnud ja kuigi alguses oli nendega lõbus, siis peagi lõppes minu jaks ja ma hakkasin selle lõbu taga nägema seda paanilist elupõletamist ja teiste südametunnistusteta manipuleerimist tegema asju, mida nad muidu ei teeks ja mida nad pärast kahetsevad.

Jah, see lugu oli humoorikas, kuid samas ka väga ebameeldiv.

No comments:

Post a Comment