kaader filmist

kaader filmist

Thursday, May 3, 2018

Our Souls at Night


Film: Our Souls at Night (2017)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Väikseks Holt nimelises Colorado väikelinnas, teeb Addie Moore (Jane Fonda) ootamatu ettepaneku oma naabrile, Louis Watersile (Robert Redford). Addie abikaasa on juba aastaid surnud, nagu ka on Louise abikaasa, ning nad on juba aastakümneid selles väikelinnas naabrid olnud, kuid nende suhtlus on olnud minimaalne. Nende lapsed (Matthias Schoenaerts ja Judy Greer) on linnakesest ära kolinud ja seega on Addie ja Louis oma suurtesse majadesse üksi jäänud. Addie soovib nende vahel sidet luua ning neile jäänud aega paremini veeta.
Drama, Romance
 
See on üks huvitav teistmoodi romantiline film. Filmi teevad eriliselt suurepäraseks näitlejad, nii vanem kui ka noorem generatsioon.

Aga lugu ise on lihtne. Addie on lesk ja Louis on lesk, on juba aastaid olnud, kuid Addie ei taha enam üksi oma suures majas magada, ta kardab. Seega teeb ta Louisele ettepaneku, et mees tuleks ja jagaks temaga voodit, ei midagi muud, lihtsalt, et voodi ei oleks suur ja tühi, sest ta ei saa selles tühjuses magada. Seega tulebki Louis õhtuti tema juurde tagaukse kaudu, sest nad ei taha teiste naabrite seas keelepeksu õhutada. Vaatamata sellele pilkavad Louist tema tavalised kohvisemud, et vana hobu on ka kaera tahtma hakanud.

Kahekesi unetuid öid veetes hakkavad nad rääkima oma varasematest eludest, abieludest, pere tabanud surmadest …

Kui Addie poeg toob ta pojapoja „ajutiselt“ tema juurde elama, kuni too oma naisega on asjad selgeks saanud ja uue töö leidnu, siis hakkab Loui Addiet aitama väikese poisi päevade sisustamisel. Kahekesi pakuvad nad Jamiele (Ian Aemitage) väga põnevat suve, täis mänguraudteed ja telkimisi jõe ääres ja poiss ei istugi pidevalt ninapidi telefonis mänge mängides.
 
Loomulikult ei taha lapsed sellega leppida, et nende vanemad on üksteist leidnud ja kahtlustavad koheselt mingeid mahhinatsioone raha saamiseks, kuid Addie ja Louis on lihtsalt üksteise jaoks olemas ajal, kui kõik nende senised tuttavad ükshaaval kaovad.

Ilus lugu, väga head näitlejad.

No comments:

Post a Comment