kaader filmist

kaader filmist

Thursday, May 3, 2018

I Kill Giants


Film: I Kill Giants (2017)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Kaheteist aastane Barbara Thorson põgeneb tegelikkuse eest ja elab väljamõeldud fantaasiamaailmas, kus ta võitleb hiiglastega. Tema pere ei mõista teda, ta ei meeldi oma koolikaaslastele ja ta ärritab õpetajaid. Vaid hiljuti sinna kanti kolinud Sofia, kes on temaga sama vanune, püüab temaga sõbruneda.
Drama, Fantasy, Thriller

See film on tehtud koomiksite põhjal. Mina iseloomustaks seda aga sedasi, et võtke film Kui koletis kutsub, viige tegevus Ameerikasse mereäärsesse väikelinna, vahetage peategelane teismelise tüdruku vastu ning valige enamus näitlejaid Inglismaalt. Lisage juurde veel ka film Sild Terabithiasse ja ongi see film.

Lugu on siis Barbarast, kes valmistub hiiglaste rünnakuks. Ta riietub nagu tüüpiline Ameerikalste arusaam teistsugustest inimestest – jänesekõrvad, kilisevad ehted, kaltsukast hipilikud riided, suled ja merekarbid, suured prillid. Tema kinnisidee hiiglastega tähendab seda, et ta jõlgub mööda rannaäärt ja seab neile üles lõkse – värvilise sogaga pudelikesi, mis on kaunistatud sulgeda ja merekarpidega – ja ta kontrollib neid lõkse religioosse järjekindlusega. 

Barbaral on vanemad õde ja vend. Õde on juba kooli lõpetanud ja töötas juba linnas, kuid nüüd on ta tagasi kodukülas ja hoiab õvedel silma peal. Barbara kardab nende maja ja ülemist korrust ja koolis käies lõppeb see enamasti kaklusega või jalutab ta lihtsalt koolist minema.

Siis kolib naabrusesse tüdruk Inglismaalt, kes ei tea Barbaraga kaasas käivaid jutte ja neist saavad sõbrad. Barbara kindlustab ka tema maja hiiglaste vastu ja näitab talle oma salaurgast, kuid kooli kiusajad ei taha sellega leppida, et Barbaral on sõpru, seega tõmbavad nad uue tüdruku enda poolele ja tüdruk reedab Barbara saladused. Lisaks on koolis ka uus psühholoog, kes püüab Barbarad aidata.

Kui linnakest tabab suur torm, näeb Barbara tormis hoopis midagi muud ja …

Noh tegelikult kõige selle – hiiglaste otsimise, elu kartmise, Giantite mängu korduvkuulamise – taga on hoopis midagi muud. Ja sobilikult Hollywoodile, leiab Barbara lõpuks endas jõudu minna teisele korrusele ja leida rahu enne veel kui hilja.

Imelik film

No comments:

Post a Comment