kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 26, 2017

Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks


Film: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) 
Hinne: C 
Sisukokkuvõte: Jack on suures ohus, sest Saatana Kolmnurgast on pääsenud põgenema tapvad viirastusmadrused, keda juhib halastamatu kapten Salazar (Javier Bardem). Nende eesmärgiks on tappa kõik maailma meredel seilavad piraadid, eelkõige aga Jack Sparrow. Ainus lootus sellest saatusest pääsemiseks on müütiline Poseidoni kolmhark, mille leidmiseks loob Jack vastu tahtmist liidu kauni astronoomi Carina Smythi (Kaya Scodelario) ning Kuningliku laevastiku kangekaelse madruse Henryga (Brenton Thwaites). Omal haledal pisikesel laeval "Surev Kajakas" asub Jack teele mitte ainult selleks, et katkestada teda viimastel aastatel vaevanud ebaõnnestumiste ahel, vaid ka selleks, et päästa oma elu kõige võimsama ja kurjema vastase käest, keda ta eales kohanud on.. 
Fantasy, YA, Comedy, Adventure 

Ma kohe ei oskagi midagi mõistliku selle filmi kohta öelda. Tüüpiline Piraatide film. Kuigi filmi reklaamides on kõikjal vaid Johnny, Javieri ja Geoffrey nimed, olid peategelased tegelikult ikkagi rohkem Brenton ja Kaya – piraatide lugude järgmine põlvkond. Ning kuigi ekraanil on korraks ka Orlando ka Keira (täiesti sõnatult) siis neid selles loos tegelikult ikka enam pole. Kuid, muusikalegendide kaasamisega jätkatakse – isa asemel on seekord kohal onu Jack keda kehastab Sir Paul.

Ja see esimene pangaröövi stseen, see on nii kuradi tuttav, ma tean et ma olen midagi vägagi sarnast kunagi varem juba näinud, ma lihtsalt ei suuda meenutada kus. Ja siis veel need Lõugade filmi 500ndast osast pärit haid … oh jah.

Ning need Mustal Pärlil seilavad piraadid on ikka imelikud. Nad maabuvad saare juures, mille pind on tihedalt kaetud teemantide ja kristallidega ja keegi neist ei karga üle parda, et neid endale tasku toppida? Ja kui need kaks needust murti, siis tähendab murti ka kõik teised needused, seega tont seda teab milliseid musti jõudusid nad seekordse tegevusega äratada võisid.

Aga jah, Piraatide uus põlvkond. Brenton Thawaites (Andja) ja Kaya Scodelario (Labürindi jooksja), kes võiks siis piraatide verd edasi viia. Näis kas neid ka tuleviku osades kasutatakse, kui neid tuleviku osi veel tuleb, kuid arvestades seda kuidas Carina oma nime omaks võttis, siis võiks arvata küll, et teda nii lihtsalt oma pärandist loobuma panna ei saa.

Aga muidu on lugu täiesti tavaline loogikavaba Kariibimere Piraatide lugu, täis põgenemist, tagaajamist, nalja, rummi, kummitusi ja needusi. Vägagi lastesõbralik film täis tapmist, jooksmist ja vandumist :).

No comments:

Post a Comment