kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 15, 2017

Catfight



Film: Catfight (2016)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: Selles tumedas, pahatahtlikus kuid hästi tehtud tragikomöödias on peaosades Veronica (Sandra Oh), kes on pinnapealne koduperenaine, kes peab kõike iseenesest mõistetavaks, kui on teemaks tema kodu ja ta pere. Ning Ashely (Anne Heche), kes on enesekeskne, inimestevihkajast kunstnik, kes on puntras oma karjääri ja elukaaslase Lisaga (Alicia Silversone), kes tahab last. Veronica ja Ashley, kes on kunagi olnud ülikoolikaaslased, kohtuvad taas aastaid hiljem peol, mille on korraldanud Veronica abikaasa, kus kahe naise vaheline ammu maetud rivaalitsemine taas pead tõstab ning viib välja naiste vahelise julma kakluseni mis lõppeb sellega, et Verionica satub koomas haiglasse.

Kaks aastat hiljem, tuleb Veronica koomast välja, kuid saab teada, et ta abikaasa ja poeg on surnud, ta raha on läinud ning tal pole enam ei pere ega sõpru. Kuid samas on Ashleyst saanud kuulus kunstnik,  kes nüüdseks on abielus Lisaga. Veronica süüdistab oma languses Ashleyd, ning nende kohtumine Ashley näituse avamisel viib järjekordse kakluseni, ning seekord on Ashley see, kes koomas haiglasse satub, et taas kaks aastat hiljem ärgata ja leida et …
Drama, Comedy

Kui ma vaatasin selle filmi treilerit, siis oli see ju üks koomiline võimuvõitlus kahe naise vahel, kes kordamööda haiglasse satuvad ja siis seal ärkavad olles kaotanud kõik ning süüdistavad taas kõiges üksteist. Kuid täispikk film …


On üks selline raamat, nagu Esimene paha mees, kus kaks naist, satuvad imelike sündmuste tagajärjel kokku elama, ning nad elavad oma negatiivseid emotsioone maailma vastu välja üksteise peal. Seda raamatut lugedes ei saanud ma kuidagi sellest naiste vahelisest jõhkrusest aru. Ja samamoodi ei saa ma ka sellest filmist aru.

Ma mõistan seda lugu – kaks ülikooli aegset rivaali, kohtuvad, ühel on elus läinud hästi, teisel mitte nii hästi, kadedus lööb lõkkele, üks rivaal kõrvaldatakse ja õnn vahetab oma soosikut, kuniks kõrvaldatu taas välja ilmub ning õnn vahetab taas oma lemmikut. Lihtne.

Kuid see pidev vajadus üksteist jõhkralt peksta ka siis kui nende olukord on ühtlustunud, et mitte kumbki pole enam edukas, miks on ka siis vaja neil üksteist edasi tümitada, kuni ilmselt üks neist lõpuks kas kogemata või siis meelega surema peaks. Miks? Ja miks peaks keegi tahtma sellist rolli mängida?

Kohe üldse mitte minu film!

No comments:

Post a Comment