kaader filmist

kaader filmist

Thursday, October 27, 2016

Valgus ookeanide vahel



Film: The Light Between Oceans (2016)
Hinne: B+
Sisukokkuvõte: Pärast nelja piinarikast aastat läänerindel naaseb Tom Sherbourne (Michael Fassbender) Austraaliasse ja võtab vastu majakavahi töö Janus Rockil, mis asub rannikust pea poole päeva sõidu kaugusel. Saarele, kuhu kaubalaev saabub vaid korra hooaja jooksul, toob Tom ka oma noore armastava naise Isabeli (Alicia Vikander). Aastaid hiljem, pärast kaht nurisünnitust ja ühe lapse surnult sündi, kuuleb leinav Isabel lapse nuttu. Kaldale triivib paat, milles surnud mees ja nuttev beebi.
 
Tom, kes piinliku täpsusega kõik kirja paneb ja kelle põhimõtted on kohutavas sõjas kõikumatutena püsinud, tahab mehest ja beebist kohe võimudele teada anda. Isabel aga väidab, et beebi on jumala kingitus, ning Tomi vastuväidetest hoolimata jätavad nad lapse endale ja panevad talle nimeks Lucy. Kui laps on kahene, naasevad Tom ja Isabel mandrile ning peavad taas harjuma mõttega, et maailmas on ka teisi inimesi, kellest üht on nende otsus rängalt mõjutanud.
Drama

Taas kord üks film, mis on tehtud raamatu põhjal. Kirjastus Pegasus jõudis ka M.L. Stedmani raamatu enne filmi ilmutada, kuid mina lugesin seda juba suvel. Kas see siis olenes ajastusest või oli raamat lihtsalt palju emotsionaalsem, kuid mina lugesin enamust raamatut läbi pisarate, aga filmist jäid kahjuks paljud need asjad, mis mind eriti mõjutasid välja. Nagu ikka ei saagi ju kõike kahe tunni sisse suruda, seega on tehtud valikud. Ma ei tea, kas need, kes lugu ei tea saavad näiteks aru, kui palju Izzi valikuid tegelikult mõjutas ta vendade surm ja ta oma tervis, kui palju Tomi mõjutas tema sõjakogemus, või miks Hanna elas nii nagu ta elas.

Kuid samas on siiski tegu väga hea raamatu ekraniseeringuga, sest midagi polnud muudetud, ühtki üllatustegelast või olematut keerdkäiku polnud filmi toodud, see oli üks vägagi raamatutruu film.

Kui nüüd raamat unustada, siis on tegu vägagi hea filmiga, kus Alicial ja Michaelil on kanda väga raske roll, kuid nad kehastuvad suurepäraseks abielupaariks, kellel on elus raskusi olnud, on ja tuleb ka tulevikus. Alicial pole see esimene kord, kui ta mängib noort probleemidega ema, eelmine kord tegi ta seda filmis Hotell.
 

No comments:

Post a Comment