kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 13, 2014

The Kings of Summer

Film: The Kings of Summer (2013)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Joe Toy (Nick Robinson), hilisteismeline on järjepidevalt probleemides oma üksikisaga Frankiga, kes püüab ta elu juhtida. Joe otsustab oma elu enda kätte võtta ning ta põgeneb metsalagendikule koos oma parima sõbra Patricuga (Gabriel BAsso) ning ühe imeliku poisiga kelle nimi on Biaggio (Moises Arias). Ta teatab neile, et nad ehitavad koos sinna maja, kus nad saavad olla vabad kohustustest ja vanematest. Kui nende hädapärane eluase on valmis, on kolm noormeest oma elu täieõiguslikud omanikud, üksinda keset metsa.
Drama, Comedy

See oli üks imelik film teismelistest, kes hakkavad mässama oma vanemate vastu.

Joe isa on peale ema surma ja õe väljakolimist poja vastu üsnagi rangeks muutunud ning kui nad siis taas üle pika aja üheskoos koos isa uue tüdruksõbraga lauamänge mängivad, läheb isa üle piiri ning alandab poega kõigi laua ümber istujate ees.

Patricku vanemad on nunnutaja ja kurdutajad ning seda eriti nüüd kui Patrickul on jalg kipsis ja tal palju vabadust liikuda pole. Tema jaoks on ta ema jutt vaid arusaamatu jorin ning isa käib iga natukese aja takka kontrollimas, mida poeg koos sõbraga toas teeb.

Mõlemil saab mõõt täis ning nad lähevad ühele õhtusele joomingule, mis aga küll lõppeb väga ruttu, kuna pidu toimub eravalduses ning omanikud pole selle üle väga õnnelikud. Peolt läbi metsa koju minnes satub Joe koos Biaggioga metsalagendikule, kus Joe saab mõtte, et see on koht, kus teda keegi ei leiaks.
 
Esialgu ei lähe Patrick mõttega kaasa, kuid kui ta ema taas kord talle närvidele käib …

Maja saab ehitatud kõigist kättesaadavatest materjalidest ja täiesti elukõlbulik, ning noormehed tunnevad end täiesti kuninglikult, kuni …

Joe on juba ammu olnud sõber Kellyga ja ta tahaks tüdrukuga ka rohkem kui sõber olla, eriti kuna Kelly poissõber on ta maha jätnud, seega kutsubki ta Kelly nende uude elamisse külla. Loomulikult tuleb Kelly salaja sinna tuua, sest poisid on ju ametlikult kadunuks kuulutatud.

Õhtu on tore, noored söövad, joovad, mängivad lauamänge … kuid Kelly on hoopis Partickust huvitatud. Ja kui tüdruk tuleb poiste sõpruse vahele …

Iseenesest polnud üldse paha film. Siin oli nalja, draamat, ilusaid loodusvaateid … mis mind tõsiselt häiris oli see kuidas täiskasvanuid portreteeriti – mõttetut juttu ajavad, enesekesksed, õelad imbetsillid. Kas see ongi tõesti see kuidas noored täiskasvanuid näevad?

Kuid noored näitlejad olid head. Joe osas on Nick Robinson ja mull läks päris pikka aega, enne kui mulle meenus, kus ma teda varem näinud olen. Seda siis nimelt Melissa ja Joe nimelises sarjas. Patricku osas olev Gabriel Basso on tuttav sarjast The Big C.

No comments:

Post a Comment