kaader filmist

kaader filmist

Friday, October 17, 2014

Kohtunik


Film: The Judge (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Suurlinna advokaat Hank Palmer (Robert „Iron Man“ Downey Jr) läheb tagasi oma kodulinna, kus tema isa (Robert Duvall), linna kohtunikku, süüdistatakse mõrvas. Hank asub tõde selgitama, ning seda tehes leiab ka taas tee oma võõrandunud perekonna rüppe.
Drama,

Hank on advokaat, kelle kliendid kohtus kunagi ei kaota, kes kasutab võitmiseks kõiki tema käeulatuses olevaid vahendeid, kuid jääb alati seaduse piiridesse.

Ühe vägagi kriitilise istungi käigus saab ta kõne, mis lükkab ta senise maailma uppi – ta ema on surnud. Ta läheb koju, kastab hortensiad, räägib oma tütrega, annab oma peatsele eksabikaasale viimased nõuanded, ning sõidab koju ema matustele.

Ta pole kodus käinud kakskümmend aastat, tema suhted isaga on olematud. Kui Hank läheb koos vendadega (kohalik garaaži omanik ja ullike) pärast matust ja peiesid välja dringile, sõidab nende isa poodi toitu ostma.

Hommikul enne lennukile minekut, vaatab Hank üle garaaži ukse olukorra (ta oli seda eelmine õhtu tagurdades ramminud) ning ühtlasi avastab ka oma isa, muidu nii kiivalt puhta ja tervena hoitud auto ilmselgete avarii jälgedega. Midagi on eelmisel ööl juhtunud. Kui see ei tähenda midagi, see pole tema probleem, tal on vaja tagasi oma kaasuse juurde minna, küll keegi teine selle avarii asja ära korraldab. Ta jõuab juba lennukisse, kui ta vend talle helistab – nende isa süüdistatakse tahtlikus tapmises.


Saabki alguse kahe põikpäise ja tulihingelise juristi võitlus, isa ja poja arusaamatused, tugevamate ellujäämisvõitlused, põlvkondade vahelised hõõrumised, põhjendamata põhjuste selgitused, saladuste ilmsikstulekud.

Pikk, raske, emotsionaalne, kuid suurepärane lugu.

Robert Downey ja Robert Duval on lausa fantastilised. Vera Farmiga (Õhus), Vincent D’Onofrio, Jeremy Strong ja Dax Shepard teevad ka oma osa väga hästi, kuid Billy Bob Thornton ja Leighton Meester … piinlikult ebamugavad hetked.

Väga hea film, kuid väga pikk film.

No comments:

Post a Comment