kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, June 27, 2012

Timeline

Film: Timeline (2003)
Vaatamise põhjus: Sellest filmist oli juttu ühe mu lemmikraamatu arvustuses – Outlander, Diana Gabaldon
Hinne: D-
Filmi lühikokkuvõte: Grupp arheoloogia tudengeid (Gerard Butler, Paul Walker jne) reisivad tagasi minevikku, et päästa sinna kinni jäänud professor (Billy Connolly). Nad kõik peavad suutma ellu jääda 14 sajandi Prantsusmaal, kuni neid tagasi tulevikku saadakse tuua. Olles minevikus, püüavad nad oma teadmistega mitte liialt muuta asjade loomuliku kulgu, kuid seda on siiski võimatu teha. Nii mõnigi neist kaotab seal olles oma elu ja tagasi jõuavad vaid vähesed.
Noh jah, Outlanderis satub üks naisterahvas juhuste kokkulangevust tõttu minevikku, seal ei kasutata mingit masinate abi, tegu on sulaselge vana hea maagiaga, kuid minevikku satub ta ikkagi ja ka temal on võimalik kas muuta või mitte muuta ajaloo sündmuste käiku, kuid seal ei toimu tegevus vaid viie tunni jooksul, vaid palju pikema aja jooksul. Ja raamat on hea, tõesti hea.

Kuid film ... ma üldse ei imesta et ma sellest kunagi varem midagi kuulnud ei olnud, sest film oli ikka jama. Näitlejad on kokku kogutud head (Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler, Billy Connolly, Anna Friel, Michael Sheen ...) kuid filmi sisu on nii nõrk, et ei vääri ühtegi küünalt.

Kuid kui tahate lugeda ajas rändamisest häid raamatuid siis võtke aga kätte Diana Gabaldon või BarbaraErskine romaanid ja ma võin teile kinnitada, et te ei pettu.

No comments:

Post a Comment