kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 28, 2012

Põrgusse ja tagasi


Film: Hell and Back Again (2011)

Filmi vaatamise põhjus: treiler tundus huvitav
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Mida tähendab sõttaminek? Mida tähendab kojutulek? „Põrgusse ja tagasi“ on revolutsiooniline linateos, mis küsib neid küsimusi ja vastab neile jõu ja intiimsusega, mida pole varem saavutanud ükski Afganistani konflikti käsitlev film. Tegemist on sõjafilmide pärliga.


See oli üks huvitav dokfilm, mille kohta on mu raske midagi öelda. Pole minu asi kommenteerida teiste rahvaste kombeid ja traditsioone ja uskumusi. 

Loomulikult on alati olnud inimesi, kes on sündinudki sõduriteks ning nende ainukesed mõtted ongi sõjast ja inimeste tapmisest, kuid kui sõdurite värbamisel küsitaks verinoortelt poistelt, miks nad tahavad sõjaäkke astuda ning nende vastus „Mulle meeldib inimesi tappa.“ loetakse parimaks vastuseks üldse, siis ausalt – kõhe hakkab.
 
Sest ega kõik sellise mõtlemisega inimesed ju ei lähe sõduriteks ning mis saab siis kui need sõdurid tulevad oma missioonidelt tagasi, kus nad siis oma energia suunavad, kui nad on harjunud aasta jooksul – või kui iganes pikk nende missioon siis ka on – vajutama päästikule iga kord kui neile miski ei meeldi?

No comments:

Post a Comment