kaader filmist

kaader filmist

Friday, February 17, 2012

Raudne Leedi

Film: The Iron Lady (2011)
Filmi vaatamise põhjus: Raudne leedi :)
Hinne:B+
Filmi lühikokkuvõte: Endise Suurbritannia peaministri Margaret Thatcheri eluloofilm keskendub eeskätt lõivule, mida tal tuli võimu eest maksta.


Kes on see Margaret Hilda Roberts, kes on õppinud keemik ja jurist, ning kelle käsi on olnud mängus ka jäätise jaoks tähtsa emulgaatori loomisel? Aga otse loomulikult on see Margaret „Raudne leedi“ Thatcher.

Aga nüüd siis filmi juurde. 

Mul on natuke kahju.:(
Ma ei tea kuidas teiega, aga minu jaoks oli MT väike tugev naine, kellel oli erakordne faktimälu, kes kahjuks põeb nüüd Alzheimeri tõbe.

Meryl Streep on … kuidas seda siis nüüd öeldagi … ma vist virisen liiga palju välimuse kallal, kuid asi polegi ainult välimuses. Kui Film on Raudsest leedist, siis tõesti ei oota, et sulle näidatakse seda vananevat daami, kes ta nüüd on, koos oma mäluaukude ja segadustega, vaid ikka seda tugevat võimast naist, kes end poliitikas võimutsevate meest seas maksma pani.

Mineviku poolt oli liiga vähe ja ülepingutatult palju oli Alzhaimerit põdevat vanurit, kes vestleb endiselt oma surnud abikaasaga, kuigi ta teab, et ta on surnud ja vaatab lõpuks, kuidas mehe vaim läheb valgusesse. Öäk!!! Ei saa ka öelda, et kuradi Hollywood, sest see on Briti film. Vaadates seda vanainimest hakkab tast hale ja see on küll väga vale, me ei tohiks teda haletseda … sellest, kes ta kunagi oli, tuleks hoopis eeskuju võtta!!

Aga üks koht mulle meeldis, kus arst MT’lt küsib, et kuidas ta end tunneb ja MT vastab, et mis tähtsust sel on, kuidas ta end tunneb, et tunded on ületähtsustatud, et MÕTTED on tähtsad. „Watch your thoughts for they become words. Watch your words for they become actions. Watch your actions for they become... habits. Watch your habits, for they become your character. And watch your character, for it becomes your destiny! What we think we become.“ 

Seega – mõelgem inimesed ja see viib meid edasi!!! :)


Päeva mõte - „It used to be about trying to do something. Now it's about trying to be someone.“ – Margaret Thatcher.

No comments:

Post a Comment