kaader filmist

kaader filmist

Saturday, February 25, 2012

Albert Nobbs

Film: Albert Nobbs (2011)

Filmi vaatamise põhjus: Huvitav tundus + Oscari nominatsioon
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Albert Nobbs (Glenn Close) püüab elus püsida 19. Sajandi Iirimaal, kus naistel pole palju vabadust antud. Riietununa meheks, töötab Albert teenijana uhkes Dublini hotellis, kus ta kohtub kena maalriga (Janet McTeer) ning püüab põgeneda oma elu ümbritsevatest valedest.

Filmi vaadates meenus mulle armastusromaan, mida ma hiljuti lugesin – The Lady’s Secret, Joanna Chambers – kus üks noor tütarlaps läheb tööle toapoisina, et aidata oma venda. Kuid see film pole sugugi nii lihtne ja ei lõppe sugugi sama romantiliselt.

Filmi naispeaosalised Glenn Close ja Janet McTeer on mõlemad Oscari kandidaadid ja nad on selle nominatsiooni ära teeninud. Nad mängivad meesterolle laitmatult.

Seda filmi võiks võtta kui näidet kuidas elasid seksuaalvähemused 19.ndal sajandil. Lisaks sellele, et Hubert Page (Janet McTeer) elas koos naisega, on vihjed ka selle kohta, et nii mõnigi teine hotelli külaline mängis kas teises liigas või siis mõlemais. Samas hr. Nobbs oli vaid õnnetu hing, kes oli asjaolude sunnil sattunud meherolli ja püüdis sellest võtta parimat, mis võtta andis.

Ma ei oskagi suurt midagi öelda. Seda filmi tuleb ise näha, kuigi ma ei usus, et ta meie kinodesse jõuaks, kuid iial ei või teada, Shame ju tuleb meie kinodesse. Ja selliste filmide jaoks on alati olemas Pöff.

No comments:

Post a Comment