kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, February 6, 2018

Mina, Tonya



Film: I, Tonya (2017)
Hinne: A
Sisukokkuvõte Elas kord tipptasemel iluuisutaja Tonya Harding (Margot Robbie), kelle põhilise konkurendi Nancy Kerriganiga juhtunud „õnnetus“ tõmbas Tonya karjäärile igaveseks kriipsu peale. Käesolevat filmi on võrreldud Margot Robbie läbimurdefilmiga, nimetades seda „Iluuisumaailma Wall Streeti hundiks“, sest mõlema aluseks on skandaalne tõestisündinud lugu. „Mina, Tonya“ stsenaariumi seemneks sai rida „irooniavabu, metsikult vastuolulisi ja täiesti tõeseid“ intervjuusid tõelise Hardingiga.
Drama, Biography, Sport

Alustaks täpselt nii, nagu ka filmi alustatakse – see film on irooniline tagasivaade juhtunule :).

Kui te kuulete Tonya Hardingu nime, mis teile meenub?

 

OOps, vale film :)!


Noh ühesõnaga, kõik teavad et ta kõrvaldas oma konkurendi pesapalli kurikaga, kuid kas ikka kõik oli nii nagu me meedia vahendusel teame?

See film ongi siis tagasivaade Tonya elule läbi musta huumori – tema ahelsuitsetajast ema, kes käitub kui meie jaoks klassikaline vene iluvõimleja ema, kelle tütar on parim sportlane (kui ta räägib treeneriga, keda ta süüdistab ebakompetentsuses) ning samas ka suurim hädapätakas ning pettumus (kui ta räägib tütre isa või tütre endaga, tütre tulevasest abikaasast rääkimata). Kuidas inetust pardipojast saab pikajalgne porikarva hani, kes on kuri kui herilane, kuid kergejalgne kui flamingo. Kuidas tema ullikese abikaasa "abistamise" tagajärjel kaotab ta kõik, mille nimel ta on aastaid ränka vaeva näinud.
 

 
 



Intensiivne ja otsekohene lugu, ilustamise asemel on loole veelgi vinti peale keeratud. Väga hea film!

Ja siis veel üks asi - kas tegu on kahe näitlejaga, või nelja näitlejaga? :D


 

No comments:

Post a Comment