kaader filmist

kaader filmist

Saturday, April 29, 2017

Midnight Special



Film: Midnight Special (2016)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: Alton Meyer on väga eriline poiss, kellel on erilised võimed ja imelikud nõrkused. Keset ööd viib tema isa, Roy, ta minema kinnisest ususektist, kus poissi peeti pühakuks ja nad on valimis milleks igane, et poissi tagasi saada. Samas on Altoni võimed silma jäänud ka US valitsuselt ning ka nemad soovivad sellele müsteeriumile seletust saada. Nende juhiks on Paul Sevier, riikliku julgeloleku agent ja tal oli Altonile esitada ka oma isiklike küsimusi. Need tagaajamised sunnivad isa ja poja põgenema teatud koordinaatide ka kuupäeva poole, sest tundub et neil on kohtumine saatusega, mis võib kõik muuta.
Drama, Mystery, Thriller

Et siis … jah … no vot ei saanud aru.

Alton (Jeaden Lieberher) on noor poiss, kes ei kannata päikest, kes võtab aegajalt vastu raadiolaineid (ka selliseid raadiolaineid, mis on salajased) ja kelle silmad aegajalt muutuvad ülieredaks. Tema vanemad kuulusid ühte ususekti, kelle juht (Sam Shepard) Altoni endale pojaks lapsendas ja poiss kirjutab ka tema asemel tema jutlusi. Kuid neis jutlustes on sees miski, mis on tekitanud huvi riiklikus julgeoleku agentuuris.

Enne kui valitsus jõuab sekti liikmed vahi alla võtta, neid üle kuulata, viis Altoni isa (Michael Shannon) ta sealt minema. Koos oma lapsepõlvesõbraga (Joel Eferton) põgenevad nad kolmekesi nende koordinaatide suunas, mida poiss on järjekindlalt korranud. Nad on üleriigiliselt tagaotsitavad, ning seega vahetavad nad tihti autosid.

Teel toob poiss kogemata alla ka ühe luuresateliidi ja seda enam usub valitsus, et ta on pigem relv, mitte eriliste võimetega poiss.

Nende tee viib neid ka poisi ema (Kristen Dunst) juurde, ning siis juba neljakesi jätkavad nad teed. Neil on veel vaid loetud tunnid aega. Korraks satub poiss isegi julgeoleku kätte, kuid ta suudab uurija Pauli (Adam Driver) veenda, et ta peab vabaks saama.

Kui ta siis lõpuks ema abiga jõuab sinna, kuhu ta teel oli … paljastatakse väga lühikeseks ajaks meie maailma ümbritsev paralleelmaailm, kus elavad sellised olendid, nagu on Alton.

Tõsiselt segane ja sisutühi film, millesse on kaasatud tuntud nimed. Seda võiks ka võtta kui filmide Tomorrowland ja I Am Four segu.


No comments:

Post a Comment