kaader filmist

kaader filmist

Friday, February 10, 2017

Viiskümmend tumedamat varjundit



Film: Fifty Shades Darker (2017)
Hinne:B
Sisukokkuvõte: E.L. Jamesi erootilise bestselleri ekraniseeringu teine osa, "Viiskümmend tumedamat varjundit" jätkab kahe kuulsa armastaja keerulise looga sealt, kus esimene pooleli jäi - Anastasia on oma hurmava, kuid sadistliku Christianiga suhted lõpetanud. Saanud tööd Seattle’i ühes edukaimas kirjastuses plaanib Anastasia oma eluga üksi edasi minna ja karjäärile keskenduda.

Pärast Anaga läbielatut on aga Christianis midagi igaveseks muutunud. Ta ei suuda ilma naiseta elada ning olles tema tagasivõitmise nimel kõigeks valmis, teeb mees Anastasiale ettepanku jätkata suhet neiu enda tingimustel. Roosiliselt algav uus suhtefaas pöördub aga peagi süngetele radadele, kui Christiani minevikust kerkivad üles järjekordsed tumedad varjud. Kas Anastasia armastus on mehe deemonitest tugevam ja kas Christian on suuteline oma minevikutraumadest paranema, selgub juba kinosaalis.
Drama, Comedy

Et siis jah ….

Juhuks kui te ei mäleta, millega eelmine film lõppes, siis siin lühikokkuvõte – Ana tahtis näha tõelist Christianit ja talle ei meeldinud see mida ta nägi, seega ta lahkus.

Kui pikalt ta „solvunud“ oli? 2 sekundit. Raamatus oli seda tagasisaamise tantsu ikka palju pikemalt ja ka pärast ära leppimist oli seda Bridget Joneseliku „Please do not bother me I’m doing a very important job!“ smsi suhtlust palju rohkem. Siin on siis põhimõtteliselt 10 minutit juttu (vahepeale isegi päris mõistliku juttu) ja 5 min seksistseeni ja nii läbi kogu filmi. Üleüldse räägib Ana pidevalt üht ja teisipidi teeb teist, sest kuigi ta pirtsutab igal võimalusel, et ta ei taha olla omatud ja tahab ise oma otsuseid teha, siis pea iga kord kui Christian talle korralduse annab, nõustub ta sellega vaid pärast tibatillukest pahameele turtsatust. Ka Christiani lapsepõlve puudutati vaid hetkeks ning tema armide päritolu saavad raamatuga mitte tuttavad vaatajad vaid aimata.

Kõik need välised segajad – proua Robinson, „High“Jack, „Psühhosub“ – need tulevad hetkeks ekraanile ja kui raamatut ei tea (või tõesti enam ei mäleta) siis tekib nii mõnigi kord hetk kus mõtled „Whaaat?“. Mõningad asjad olid puudu ja mõningad asjad ei tundunud õiged, kuid see kõik on ju vaid minu arvamus.

Kuid, mis iganes see firma ka oli, kes oma pesu selles filmis reklaamis, tegi seda ikka korraliku „product placement“’iga, sest igal võimalikul juhul oli Anal seljas uus pesu. Ja see Seatle on ikka üks imelik linn, sest seal on alati täiskuu, isegi kui sajab vihma, on alati läbi pilvede näha täiskuud – vaadake üskkõik millist Grey anatoomia osa, iga kord kui näidatakse linna panoraami, on taevas täiskuu ja nii oli ka selles filmis, alati oli öisel ajal täiskuu.

Mul on kahju neist meestest kes olid kinno kaasa võetud ja kes poole filmi pealt ära läksid, kuid teie kes te ikka kinno lähete ja lõpuni vastu peate, pidage vastu ka subtiitrid, sest pärast neid tuleb veel ka natuke järgmist osa :).

No comments:

Post a Comment