kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, February 14, 2017

Saabumine



Film: Arrival (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Inimkond seisab globaalse sõja lävel ning Banks ja tema meeskond jooksevad ajaga võidu, et vastuseid leida. Selleks tuleb naisel võtta risk, mis võib ohtu seada nii tema elu kui ka kogu inimkonna.
Fiction

Mis mulje teile jäi, kui te nägite selle filmi treilerit? Minule tundus see järjekordse ulmefilmina, kus tulnukad tulevad „rahus“ ja tegelikult püüavad inimkonda maalt pühkida. Selline mulje jäi treilerist. Kuid tegelikult ...

Tegelikult on see lugu palju sügavam ja tegu pole sugugi tavalise tulnukate pealetungi filmiga. Jah, maale saabuvad 12 UFOt, peatudes erinevates maailma punktides, kas maismaa või mere kohal. Iga riik püüab saada laevaga kontakti, küll kasutatakse sõjalist jõudu kui ka teadlasi. Tasapisi suudetakse tulnukatega isegi suhtlema hakata. Kuid vaatamata sellele rahumeelsele suhtlemisele on alati ka neid riigipäid, kes on rohkem militaarid kui tsiviilid ja seega sügeleb mõne näpp kohe eriti selle punase nupu kohal, mis saadaks kogu maailma tagasi jääaega.

Üks teadlastest kelle Ameerika on oma UFO juurde saatnud on Louise Banks (Amy Adams) kes filmi algusest saati meenutab oma tütart, kuidas ta kasvas, kuidas ta õppis maailma tundma, kuidas nad kahekesi elavad, kui abikaasa/isa lahkub, kuidas tütar …. Need mälupildid kummitavad teda kogu selle loo vältel. Kuid kas need ikka on mälestused olnust? Kas need võivad hoopis olla pildikesed tulevast? Kas tulnukad ikka on tulnud siia selleks, et meile „relva“ pakkuda, võib-olla on nad tulnud siia hoopis meile „abi“ pakkuma? Kõik on tõlgendamise küsimus!

See film on tehtud Ted Chaiangi lühiloo põhjal, mille nimeks on Story of Your Life ja sellest lühiloost on tehtud üks väga huvitav film, mida kahjuks reklaamitakse hoopis teistmoodi, kui tegelik lugu on, kuid samas, äkki on see taotluslik.

No comments:

Post a Comment