kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 23, 2016

Louis Draxi üheksa elu



Film: The 9th Life of Louis Drax (2016)
Hinne: B--
Sisukokkuvõte: See lugu algab Louis Draxi üheksandal sünnipäeval, mil kogu tema noore elu jooksul asetleidnud kummalised juhtumid kulmineeruvad õnnetusega, mis peaaegu poisi surmaga lõpeb. Doktor Allan Pascali (Jamie Dornan) hakkab juhtum paeluma sedavõrd, et ta soovib iga hinna eest välja uurida kogu valgustkartva tõe nende kummaliste kokkusattumuste taga, mis on Louisega kaasas käinud terve tema noore elu vältel. Peatselt tõmmatakse Pascal müsteeriumisse, mis muudab häguseks reaalsuse ja fantaasia vahel asuvad piirid...
Thriller, Mystery

Louis Drax on poiss kellega lihtsalt juhtub pidevalt midagi – imikuna kukub talle hälli laelühter, mudialsena pistab ta kahvli pistikupesasse, õues mängides karjub ta nii kaua, et ta jääb minutiteks hingetuks, ta on võimeline saama toidumürgitust ka kõige tavalisemast toidust, rääkimata luumurdudest, haavadest … tal on armastav ema (Sarah Gordon) ja armastav isa (Aaron Paul), kes ei teeks talle iial liiga. Ta vanematel on küll omavahel probleeme, kuid nad armastavad Louist. Louis käib ka psühhiaatri (Oliver Platt) juures, kus ta räägib kõiges mida ta tahab, sest ta teab, et need jutud ei lahku kunagi sealt ruumist. Ta on tark poiss, ta teab palju raamatutest, teab palju täiskasvanutest ja ta ei lase end kergesti petta.

Tema üheksandal sünnipäeval sõidavad nad vanematega piknikule, söövad Louise lemmiktoitu, puhuvad tordilt küünlad ja … Louis leitakse rannast meelemärkuseta ja viiakse haiglasse, kus ta surnuks tunnistatakse, kuid kaks tundi hiljem ärkab ta lahkamislaual uuesti, kuid peale hädavajalikke operatsioone langeb ta siiski koomasse. Ta ema on šokis ja isa on kadunud. Talle kutsutakse appi dr. Allan Pascal (raamatus dr. Pascal Dannachet), kes on spetsialiseerunud laste psüühikale ja laste koomale. Louise ema on väga mures oma poja pärast, ta käib tihti haiglas, räägib tema arstidega ja tema suhe dr. Pascaliga muutub üha lähedasemaks.

Kui Louis lõpuks hääle leiab ja räägib mis tegelikult tema sünnipäeval toimus ja kes on kõige selle taga, siis mõned saalis võivad olla üllatunud, teised aga aimasid seda ilmselt juba ammu …. Kas see oli Kuuendas meeles, kus väike Haley Joel Osmant aitas tüdrukut, kes oli surnud ja kes kartis, et ka tema õde varsti sureb, sest see ravim mida nende ema neile söötis ei olnudki ravim, ja mitmes krimiseerias on lahendatud samuti laste surmajuhtumeid, kus lapse surmas pole süüdi keegi väljaspoolt, vaid neile kõige lähedasemad? MSbP

See oli huvitav film, ilmselt on raamat veelgi huvitavam, kuid mis mulle silma jäi ja mis oli minu jaoks imelik, oli see, kuidas kõik mis puudutas haiglat ja dr. Pascali oli tänapäevane - kõiksugused edevad tehnikavidinad, et tema patsiente jälgida, kõik viimase sõna järgi – kuid kõik muu oli kui eelmisest sajandist – Louise kodus polnud midagi tänapäevasest tehnikast, ainus telefon oli köögis seinal, Louise luges paberraamatuid ja tema toas polnud jälgegi millestki tänapäevasest. Ka Louise ema Natalie käis riides, nagu ta oleks vahepeal korraks 11.22.63 sarja filmimiselt tulnud seda filmi tegema. Pool lugu oleks nagu olnud eelmises sajandis ja teine pool nagu käesolevas aastakümnes. Raamat on esimest korda ilmunud aastal 2004, seega ei saa see ajanihe ka sealt tulla, see kas oli ka juba raamatus nii kirjutatud, või oli filmitegijatel sellega mingi kaval tagamõte.

Kuid jah, film oli huvitav, võib-olla mõni asi oli natuke nõrk ja võib-olla kõik näitlejad ei olnud just kas kõige sobivamad, või ei teinud oma rolli just kõige paremini, kuid teema iseenesest on kohutav, kuid seda on huvitav jälgida, kuidas kõik tasapisi lahti koorub. Kui te kardate, et teid võib kummitama hakata see näota olend, siis mõelge sellest kui Bootstrap Bill Turnerist Kariibimere piraatides :). Ning kas neil tõesti oli vaja Jamie kindlasti lahti riietada?


No comments:

Post a Comment