kaader filmist

kaader filmist

Friday, July 15, 2016

Neoondeemon

Film: The Neon Demon (2016)
Hinne: D
Filmi lühikokkuvõte: Kui 16-aastane ingellikult kaunis Jesse (Elle Fanning) suundub Los Angelesse, et panna alus oma modellikarjäärile, haarab moetööstuse ta oma halastamatusse mängu, kus noorukesi edasipürgivaid modelle kamandab kergestiärrituv naistevihkajast fotograaf Jack (Desmond Harrington). Konkurents algajate modellide seas on meeletu ja Jesse ametikaaslased on oma ilule pöördvõrdeliselt õelad ning kättemaksuhimulised, sest neil puudub see tabamatu miski, mis on Jesse kiirelt modellimaailma tippu viinud. Intriigidest, lihahimust ja kadedusest läbiimbunud skenes on Jessele toeks vaid salapärane motelli manager Hank (Keanu Reeves). Öösiti piinavad Jesset luupainajalikud unenäod kuni ühel hetkel tungib kättemaksuihast laetud õõvastav vägivald tüdruku pärismaailma.
Thriller, Absurd

Ma loodan, et sellest ei saa uut suurt hitti Holliwoodis, vändata filme, mis on sisutühjad, mille dialoog on olematu ja suurem osa sisust püütakse edasi anda piltide ja kujunditega, kuid kui vaataja ei räägi filmi loojaga sama keelt, siis näeb vaataja vaid lõputut kaheksakümnendate stiilis muusikavideot, millel on halb dialoog ja veelgi halvem kostüümivalik (kangelanna riided olid ilmselgelt tulnud ta vanaema hipiaegsest kohvrist). Ühteaegu oleks see film võinud olla snuff film, kuid samas püüti piinlikult hoidida kõigist kaadritest, mis näitab liiga palju aga samas ei tundunud liiast suudelda ja näppida laipa või süüa imekombel maohappes ideaalselt säilinud silma.

Ma saan aru, miks selles filmis mängisid kõik need nukunäoga ilusad tüdrukud, kuid miks oli vaja võtta nende kiimaste vanameeste rolli Keanu Reeves, Desmond Harrington ja Alessandro Nivola

Eelmine selline kuulsusi ja tühjust täis oli Knight of Cups.

1 comment:

  1. Saan absoluutselt aru kui film ei meeldi :) "Neoondeemoni" näol on tegu filmiga, mis üsna tugevalt mängib oma publikuga hea maitse piiril. Aga kas on kõige õigem kutsuda filmi sisutühjaks? Narratiiv on tõepoolest napp ja laialivalguv (film ise ehk ka pikavõitu) aga sisu ja pointi tundus siin küll rohkem olevat kui paljudes teistes filmides. Kaasaegne muinasjutt tüdrukust, kes läheb suurlinna paremat elu ostima. Kohta, kus nooruslik ilu on muutunud kinnisideeks ning puutumata neitsilik ilu on see, mida kõik soovivad omada. Karjääri nimel ollakse valmis kõike tegema.

    Ja kas moemaailm mitte ise pole kuulsusi ja tühjust täis :D
    P.S: "Neoondeemon" kukkus Hollywoodi kinodes totaalselt läbi.

    ReplyDelete