kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, May 25, 2016

Võrdsed



Film: Equals (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Nüansirikka ja aeglaselt leegitseva armastusfilmi tegevus leiab aset futuristlikus utoopiamaailmas, kus emotsioonid on geneetiliselt alla surutud, et kaitsta ühiskonda sõdade ja riidude eest, mis varasemaid põlvkondi hävitasid. Mõnikord see äpardub ja inimestel tekivad ikkagi emotsioonid ning seda peetakse väga tõsiseks haiguseks. Ühiskond on selle tervisekriisi tõttu hirmul ja kõik haiged peavad võtma tugevaid rohtusid või saadetakse nad hoopis raviasutusse, kust mitte keegi tagasi ei tule.

Kristen Stewart ja Nicholas Hoult mängivad Niat ja Silast − õnnetuid armastajaid, kes kohtuvad kolleegidena teadusajakirjas. Silasel tekivad haigusnähud ja tema emotsioonid hakkavad pinnale pressima, kui teda tõmbab pöördumatult Nia poole, kes ka ise oma haigusnähte varjab. Mida kauem nad püüavad oma ilmselget tõmmet maha suruda, seda rohkem õhutab pinge nende vastastikust meeldimist tagant. Aga uute intiimsete naudingutega kaasneb oht, et neid avastatakse ja saadetakse ravile. Sarnase mõtteviisiga emotsioonide all kannatavate patsientide toel jõuavad nad järeldusele, et nende ainus võimalus on põgenemine.
Romance, Dystopia, NA

See oleks nagu segu Andjast ja Lahkulööja sarjast ja samas oleks see ka nagu düstoopiline Romeo ja Julia lugu.

Düstoopiline maailm, kus peale pommide langemist elab ühiskond kontrollitud keskkonnas, mille elanikel puuduvad emotsioonid, ning kui nad kogevad väsimust, rõõmu, õnne, armastust, siis on nad haiged, neil on haigus nimega SOS ja mida sügavamaks nende emotsioonid muutuvad, või jumal hoidku selle eest, nad peaksid kellegiga paarituma, siis tuleb nad saada haiglasse, kus neid õhutatakse enesetappu sooritama.

Silas on alati olnud väga korralik emotsioonitu töötaja, kes ärkab hommikul, läheb tööle, sööb vajalikul hetkel toitu, vaatab ettenähtud uudiseid ja lahendab õhtul mõtlemist arendavaid mänge.

Kuid ühel ööl, peale seda kui ta päeval on pealt näinud ühte enesetappu, näeb ta luupainajat. Arst leiab peale vereproovi, et ta on haigestunud SOSi, tal on esimene haiguse faas ja talle määratakse rahustavad ravimid. Kuid nüüd on ta palju vastuvõtvam kogu maailma vastu, ta adub, et tema tööperes on teinegi, kes on ilmselt haige. Esialgu Nia eitab, et on haige, kuid siis tunnistab, et ta on teadlik oma emotsionaalsusest juba üle aasta.

Noored hakkavad avastama seda mida nad üksteise vastu tunnevad, püüdes nende keelatud lähedust saladuses hoida. Kuid miski ei püsi kaua saladuses, eriti kui Nia saab kutse eostamisele ja vereprooviga selgub, et ta pole terve.

Kuigi neil on abilisi, ei jõua õige info õigel ajal inimeseni ja nende põgenemisplaan võiks vägagi kergelt läbi kukkuda, kuid lootus on ju alati see, mis sureb viimasena.

Huvitav ja nauditav lugu. Kristen oma kivinäoga sobis siia emotsioonitusse rolli suurepäraselt ja Nicholas oli lausa võrratu.

Loo autori, Drake Doremus filme olen ma siin varemgi kiitnud. Like Crazy ja Breath In on mõlemad huvitavad ja emotsionaalsed armastuslood. Huvitaval kombel on need kolm filmi ka näitlejatega seotud – Like Crazy üks peategelastest oli Felicity Jones (kõrvalosa tegei Jennifer Lawrence); Breath in peategelased olid Felicity Jones ja Guy Pearce; Equals üks kõrvalosatäitjaid oli Guy Pearce.

No comments:

Post a Comment