kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 13, 2016

Meie moodi reetur



Film: Our Kind of Trator (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Marrakechis puhates sõbruneb tavaline Inglise paarike, Perry (Ewan McGregor) ja Gail (Naomie Harris), pillava ja karismaatilise venelase Dimaga (Stellan Skarsgård), kes on nende teadmata Vene maffia rahapesu ninamees.

Kui Dima palub nende abi, et toimetada Briti luureteenistusele salastatud infot, satuvad Perry ja Gail keset ohtlikku rahvusvahelise spionaaži ja räpase poliitika maailma. Paarike saadetakse riskantsele reisile Pariisi ja Berni, turvamajja Prantsuse Alpides, Londoni kahtlastesse nurgatagustesse ning neile sunnitakse halastamatu ja sihikindla MI6 agendi (Damien Lewis) vahendusel peale liit Briti valitsusega.
Political, Thriller

Käesoleval aastal on Meie moodi reetur juba teine John Le Carré raamat, mis on ekraanile jõudnud. Aasta alguses tuli teleekraanidele minisari The Night Manager, millel küll raamatuga väga palju ühist polnud, kui raamatu kokkuvõtte järgi võtta, kuid selle eest olid seriaalis väga tugevad näitlejad ja lugu oli äärmiselt põnev. Selles minisarjas olid peaosades Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Tom Hollander ja Elizabeth Debicki.


Kui nüüd aga tagasi tulla käesoleva filmi juurde, siis ka see oli põnev ja heade näitlejatega.

See on siis lugu Vene maffia liikmest, kes ei taha uue pealiku all lõpetada samamoodi nagu üks teine maffia liige lõpetas, pärast seda, kui ta oli oma omanduses olevad varad bossile üle andis. Dima tahab päästa oma pere ja võimalusel ka oma elu, kuid äärmisel juhul oleks ta nõus ka sellega, kui ta suudab päästa vaid oma pere. Seega seob ta oma plaanidega pahaaimamatu Londoni ülikooli professori.

Et Britid tõesti usuks, et Dima on valmis neile andma tähtsat infot Vene maffia tegemistest Londonis, saadab ta neile infot, mis näitab, et maffia plaanidega on seotud ka isikud Briti poliitika ladvikust, kuid see info ei tõesta veel midagi, tõestused on ta valmis üle andma siis, kui on kindel, et nii talle, kui ta perele pakutakse poliitilist varjupaika Inglismaal. Aga MI6 pole huvitatud mingist võib-olla kasulikust infost, eriti kui see jõuab nendeni nende agendi kaudu, kellel on oma vaen vedada selle kõrge poliitikuga, keda see info mustaks.
 
Kuid Hector ei taha käest lasta võimalust, et enda erapooletust ja süütust tõestada ja kui Dima seob Perry ja tema abikaasa oma plaanidega veelgi tihedamalt, on ka nemad valmis aitama Dimat ning tema perekoda, kuidas aga võimalik.

Lugu on põnev ja ettearvamatu (võib-olla vaid mõne vähese koha peal) ja nii huvitav oli vaadata kuidas MI6 esindavad tegelased olid oma käitumiselt ja sõnakasutuselt nii sarnased, kuigi siin filmis oli meesagent ja The Night Manageris oli naisagent (kuigi ka raamatus oli meesagent). Põnev lugu igatahes.

No comments:

Post a Comment