kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 6, 2016

Loominguline kontroll



Film: Creative Control (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Benjamin Dickinsoni „Loominguline kontroll“ viib meid lähituleviku New Yorki, kus turundusfirmas töötav David saab ülesande luua peadpööritav kampaania virtuaalsetele Augmenta 3D-prillidele.

Nende abil on võimalik luua igaühest elusuuruses hologrammi. Prilliklaasid imavad kõigile saadaolevat avalikku infot virtuaalsest maailmast ning loovad inimesest käitumise ja mõtete poolest originaaliga sarnaneva teisiku. Oma sõbra tüdrukusse armunud David tuleb mõttele kasutada tipptehnoloogiat inimese kõige ürgsema vajaduse rahuldamiseks: seksiks.

"Loominguline kontroll“ toob terava vaimukusega meie silme ette selle, milline segadus tekib siis, kui koos tegutsevad vähearenenud inimene ja üliarenenud tehnika. Davidi kontrastiks on joogaõpetajast tüdruksõber, kes üritab teiste meelerahu kulul saavutada endale täiuslikku vaimuseisundit. Nende kahe enesekeskse elulaadihipsteri vahekord on pidevas katastroofiseisundis.

Film asetab koomilisse valgusse tänapäeva inimese rähklemise selle nimel, et saada oma elu kontrolli alla. Parajalt pilatakse filmis nii moodsaid reklaamigeeniusi, näiliselt kunsti tegevaid fusion-kunstnikke, rahumeele transis hõljuvaid joogagurusid kui ka elust võõrandunud arvutifriike.
Comedy, Drama

See on üks jaburalt hea film. Absurdne aga hea.

Jah, mõte on samasugune nagu filmis Temake, kus meie elu kontrollib virtuaalmaailm ja selles maailmas loob peategelane David endale oma parima sõbra Wimi tüdruksõbra Sophie sarnase avatari ning üheskoos narkootikumidega, rahustitega ja alkoholiga ei teegi ta enam vahet, kas ta on suhtes päris Sophie või tema avatariga.

Jabur lugu sellest, kui kergesti võib tänapäevane inimene, kes tegeleb korraga tööga, hobiga, suhtluskeskkondadega, kaotada käest järje, mis on reaalne ja mis on virtuaalne ning ületöötamise ja kõikjal korraga rabelemise tagajärjeks on läbipõlemine ning kõigele keskmise sõrme näitamine … seda siis seniks, kuni selgub, et selle absurdse narkouima/virtuaalse mastrubeerimise tagajärg on vägagi meelepärane turundusfirmale ning Augmenta 3D prillide tootjale.

Kui selline virtuaalmaailmas elamine on tänapäeva noorte maailmas üks äärmus, siis teine äärmus on see, mida esindab Davidi tüdruksõber Juliette, kes on joogaõpetaja, kuid tegelikult ei usu joogaga tavaliselt kaasas käivat hipide eluviisi ja elutarkusi. Kui ta aga kaotab oma klassid ühele teisele õpetajale, kes aitab oma õpilasi ka seksuaalteenetega, siis hakkab Juliette vigu otsima kõikjalt, nii endast, kui Davidist, kui tema tööst – nagu nelja aastane, kes avastab ühtäkki et ta ei elagi siin maailmas üksi ja ta tahab korraga kõike parandada ja kõiki aidata. Nende kaks erinevat maailma kisuvad eri suundades ja saavad kokku vaid korraks, kui David kaotab töö ja Juliettte saab Godvindaga oma elu parima orgasmi, mis aitab tal selgusele jõuda oma armastuses, kuid siis tuleb see viimane telefonikõne.

Absurdne ja jabur, kuid väga hea.

No comments:

Post a Comment