kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 18, 2015

Comet



Film: Comet (2014)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Selles salapärases, erakordselt originaalses armastusloos on peategelasteks Justin Long ja Emmy Rossum (Del ja Kimberly), õnnetud armastajad, kelle suhe tärkab ning närbub läbi kuue aasta. Kui juhuslik kohtumine viib kokku küüniku Delli ning terava mõistusega Kimberly, on kõik nende ümber sobilik selleks et nende kapriisne armastuslugu saaks alguse kui puzzle kokkupanek. Film viib meid läbisegi nii meteoriidisaju vaatamisele Las, pärastlõunale Pariisi hotellitoas, viha täis telefonikõnele, juhukohtumisele rongis ning sellest kõigest ilmubki nende unustamatu suhe. Nende vaheline uskumatu külgetõmme pakub vaatajatele ühte tõsiselt kosmilist armastuslugu.
Comedy, Drama, Romance

See oli üks väga huvitav ja andekalt tehtud lugu.
Et siis esmalt nende kohtumine – Del räägib telefonis oma ema arstiga, Kimberly tuleb esmakohtingule Deli selja taga seisva mehega, ning Kimberly tõmbab Deli ära kihutava auto eest. Esialgu nad küll lähevad kumbki eri kohtadesse tähti vaatama, kuid siis siiski kohtuvad ühel hetkel taas ning lahkuvad päikese tõustes üheskoos.

Kaks aastat hiljem on nad koos Kimberly sõbranna pulmas Pariisis. Nende esimene suurem vaidlus. Delil sügeleb taskus sõrmus ja keelel küsimus, kuid miskitmoodi suudavad nad pidevalt õigelt teemalt ikka tagasi tüli juurde jõuda ning lõpuks kui Del isegi on põlvili Kimberly ees maas, suudab ta siiski öelda valed sõnad ja hetkel kui ta tõuseb et võtta sahtlist sõrmust, lahkub Kimberly vihaselt ja nad lähevad lahku.

Taas on möödunud kaks aastat, ning nad juhtuvad samasse rongi. Del läheb kohtumisele ja Kimberly läheb kohtuma oma poisssõbraga. Del püüab Kimberlyle selgeks teha, et ta tegi kaks aastat tagasi vea, et ta armastab teda endiselt ja nad peaks taas kokku jääma, ning kui siis Delil palutakse üks peatus enne Chicagot rongist lahkuda, meelitab ta Kimberly endaga kaasa.
 
Aasta hiljem on Del töö tõttu New Yorgis ja Kimberly Las. Nad räägivad ja Del adub, et midagi on valesti. Kimberly tunnistabki et ta on oma endise vahepealse poisssõbraga taas suhtlema hakanud, mitte otse vaid SMSi teel, kuid ikkagi, sest ta arvab, et neist siiski ei saa asja ja pärast pikka vestlust, vahel vihaselt vahel anuvalt, nad lähevad siiski lahku.

Aasta hiljem, seisab Del Kimberly ukse taga, sisendab endale, et see pole unenägu ja koputab uksele. Ta nimelt on paar ööd tagasi näinud unes, kõiki neid eelmiseid tähtsaid hetki nende elus, nende kohtumisi, nende lahkumisi ja ka seda viimast külaskäiku. Ta on näinud kuidas ta tunnistab Kimberlyle, et neiu on ta elu armastus ja nad kuuluvad kokku ja siis avab Kimberly suu, et vastata, kuid Del ärkab. Kas tegelikus on sama või on tegu siiski unega. Kas Kimberly on samuti Deli oodanud, või on ta oma poissõbraga kihlunud, nende pulm on paari päeva pärast ja Kimberly ootab nende esimest last? Kas see kõik oli uni ja tegelikult jäi Del sel esimesel kohtumisel auto alla ja see kõik on olnud vaid kooma uni, või siis surnud inimese unistus, mis oleks võinud olla?

Huvitav ja mõtlemapanev film.

No comments:

Post a Comment