kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 19, 2014

Third Person

Film: Third Person (2013)
Hinne:
B+

Filmi lühikokkuvõte: Michael on Pulitzeri auhinna võitnud ilukirjanduse autor, kes on oma viimase raamatu kirjutamiseks põgenenud Pariisi hotelli. Ta on hiljuti oma abikaasa Elaine maha jätnud, ning tal on armastuse/vihkamise suhe Annaga, noore auahne ajakirjanikuga, kes tahab samuti ükspäev olla tuntud ilukirjanduse autor. Samal ajal, üks kahtlane ameerika ärimees Scott, varastab Itaalia moemaja viimast loomingut. Ta vihkab kõike Itaaliapärast ja seega satub ta kohvikusse nimega Café American, lootes sealt leida tuttavat söögipoolist. Ta kohtub seal Monikaga, ilusa Rumeenlannaga, kes loodab peagi tagasi saada oma tütart. Kui see raha, mille Monika on kogunud, et oma tütart väljapressijatelt tagasi osta, kaduma läheb, tunneb Scott vajadust teda aidata. Nad suunduvad üheskoos Lõuna-Itaaliasse, kus Scott hakkab kahtlustama, et ta on tõmmatud keerulisse petuskeemi. Julia, endine seebikatäht, on tõmmatud hooldusõiguse lahingusse oma kuueaastase poja isaga Rickiga, kuna Juliat kahtlustatakse oma poja tapmiskatses.
Romance, Drama,

See film pidi meilegi kinno jõudma, kuid ei jõudnud ja pärast seda kui ma ta ära olen vaadanud, saan ma aru miks. See oli üks väga hea film, kuid ta pole suure kassaeduga film, seega võetigi ta suurelt ekraanilt maha ning pandi kiiresti plaadile, et huvilised saaksid kodus vaadata.

Lisaks sellele, et mulle meeldivad alati filmid raamatutest ja kirjanikest, on selles filmis ka suurepärane lugu ning suurepärased näitlejad.

Ühtekokku on siis tegu kolme looga, mis on omavahel mingil määral seotud, või siis toimuvad nad kõik korraga ühe inimese peas :). Tegevused toimuvad Pariisis, Roomas ja Lõuna-Itaalias ning New Yorgis. Peategelased on Kirjanik (Liam Neeson), tema Muusa (Olivia Wilde), õnnetu Ema (Mila Kunis), tema abikaasa Kunstnik (James Franco), Ema Advokaat (Maria Bello), tööstuslik Spioon (Adrien Brody), Mustlanna (Moran Atias) ning Kirjaniku Abikaasa (Kim Basinger) ja Muusa isa (Michael Margotta).
 
Tegelasi on palju ning kogu filmi jooksul kummitab pidevalt küsimus, kes on tegelane Kirjaniku viimases romaanis, kes on osa tema päriselust, milline sündmus on puhas väljamõeldis, milline on juhtunud Kirjaniku elus. Seda kõike on väga huvitav jälgida, vahepeal tahab olukorra lootusetus südant rinnust kiskuda, vahepeal tuleb üllatusest OMMFG pomiseda. Fantastiline lugu, suurepäraste näitlejatega.

Ja kui keegi veel tahab öelda, et Robert De Niro on see kes võtab vastu kõik rollid, mida talle pakutakse, siis Liam Neeson võtab vastu kõik need rollid, mida talle pakutakse ja korjab üles ka lisaks need mida De Niro vastu ei võta (Neeson on käesoleval aastal osaline 10’nes filmis). Kuid väga hea oli vaadata Neesonit rollis, kus ta relvadeks on vahelduseks sõnad ja sulg, mitte püstolid, automaadid, granaadid ....

No comments:

Post a Comment