kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 22, 2014

Affluenza

Film: Affluenza (2014)
Hinne:
C+

Filmi lühikokkuvõte: Äärelinn, aasta on 2008. Fisher Miller, edasipüüdlik fotograaf, põgeneb oma keskklassi elust rikastes häärberites elavate noorte ja ilusate masueelsesse meeletusse ellu, kus vanemad ei hooli, alkoholi on külluses ning seks on tühiasi. Kaasas kott kõrge kvaliteediga savu ning vana kaamera, pääseb ta oma nõbu Kate rikaste sõprade sõpruskonda, just napilt enne seda, kui maailm millega need noored on harjunud nende ümber kokku kukub. Film pakub paljastavat vaadet kõrgseltskonna elu varjukülgedele.
Romance, Drama,

Affluenza on ’haigus’ mis paneb inimesi tahtma olla üha rikkamad, üha edukamad ja alati naabrist paremad. Affluensa tabab enamasti väga rikkast ja edukast perest pärit järglasi. Neil on raske vahet teha õige ja vale vahel, kuna neid on kasvatatud teadmises, et neil on alati õigus. Affluensat on tähendatud ka uusrikaste juures.

Filmi peategelased on neli noort – Fisher (Ben Rosenfield) kes kolib oma sugulaste juurde New Yorgi rikasete linnaossa, Kate (Nicola Peltz) on tema nõbu, kes naudib elu ja rikaste hüvesid, Kate poisssõber Todd (Grant Gustin) ja Kate austaja Dylan (Gregg Sulkin). Nad kõik teavad, et neile on ’kõik lubatud, sest neil on raha’. Fisher ostab end nende sekka pakkudes neile müügiks marihuaanat.


Fisheri onu Philip (Steve Guttenberg) töötab börsil ja ema Bunny (Samantha Mathis) on koduperenaine, kes mehkeldab Toddi isa Jackiga. Dylan kasutab Fisherit ära, et Katele lähemale saada ja nii ongi ühel hetkel Katel kaks poisssõpra.

Pall hakkab allamäge veerema, kui Todd tuleb üks päev Dylani vanemate maja uutele ostjatele näitama. Peagi saab Toddi isa infarkti, Kate sõidab autoga teelt välja ja Philip kaotab töö. Kuigi Kate on vastu võtnud Dylani abieluettepaneku ei saa ta ju leinavat Toddi maha jätta ja Dylan …

See on ehe näide kuidas lapsed liiga kiiresti täiskasvanuks saavad ning kui nad siis esimese kriisini jõuavad, astuvad nad samme mida nad enam kunagi tagasi võtta ei saa.

Kuidas seda siis veel iseloomustada – Kõmutüdruku traagilisem filmiversioon.

No comments:

Post a Comment