kaader filmist

kaader filmist

Friday, June 20, 2014

Meisterkokk

Film: Chef (2014)
Vaatamise põhjus: toit!
Hinne: A+
Filmi lühikokkuvõte: Kokk Carl Casper (Jon Favreau) ütleb üles töö Los Angelese kõrgeklassilises restoranis pärast seda kui ta ülemus (Dustin Hoffman) hakkas talle köögis loomingulisi ettekirjutusi tegema. Nüüd peab Carl välja mõtlema, mis saab edasi.

Ta läheb Miamisse, kus ühendab jõud oma eks-naise (Sofia Vergara), hea sõbra (John Leguizamo) ja pojaga (Emjay Anthony) ja avab toiduputka! Ratastel toitu tehes leiab Carl taaskord kire toidu tegemise vastu, mis toob ühtlasi tema ellu tagasi sealt ammukadunud sära.
Comedy, Food

Mulle meeldib hea toit, mulle meeldib hästi tehtud toit. Mulle meeldib kui toidu ja toiduaineid austatakse, kui ei peeta toidusõdu, kui ei ahmita toitu näost sisse, kui ei määrita toitu üle üksteise näo … mulle meeldib kui toitu hinnatakse!

Meisterkokka filmis austatakse toitu ja temaga käiakse väärikalt ringi. Need kaadrid kui lõigatakse lahti fantastilist aeglasel tulel röstitud loomaliha fileed … need kaardid panevad tõsise karnivoor niutsuma ja soovima, et tal oleks olnud piisavalt oidu enne kino võtta läheduses olevast võileivapoest midagi sobilikku kaasa.

Lisaks sellele suurepärasele gurmaansele rännakule mööda Ameerikat – Miami - New-Orleans – Texas – LA – on filmis ka pisut suhtedraamat (isa ja poja suhted, eks-abikaasade suhted), kuid need kaks sobivad omavahel kokku.

Kui film oleks ainult toidust, siis oleks pidanud seesamune võileivapood oma putka kinosaali püsti panema, et kinokülastaja oleks suutnud filmi ima kõhukorinata lõpuni vaadata ning kui oleks olnud ainult suhtedraama, siis oleks lugu olnud liiga tüüpiline ja igav. Kuid need kaks olid suurepärases koosluses.

Ja nüüd siis filmis olnud näitlejate juurde. Jon Favreau on viis aastat vedanud jutusaadet Dinner For Five, kus ta istus õhtusöögilauas koos nelja teise näitlejaga, kus nad arutasid filmimaailma asju head toitu nautides. Ja selle filmi tarbeks käis ta ametit õppimas omaala meistritelt, et kõik toidutegemise kaadrid oleks tõesti temaga filmitud mitte käteduubli abiga.

Ka ülejäänud näitlejad olid väga head – John Leguizamo (Moulin Rouge!, Ice Age), Bobby Cannavale (Sinine Jasmiin), Scarlet Johansson, Dustin Hoffman, Sofia Veraga, Oliver Platt, Robert „Raudmehe kostüümita“ Downey Jr. ning noor Emjay Anthony. Selline hea seltskond, kes sobisid hästi kokku.

Filmi lõpp oli küll natuke liiga Hollywoodilik, kuid kõik sellele eelnev oli tore.


No comments:

Post a Comment