kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 13, 2014

Austenland

Film: Austenland (2013)
Filmi vaatamise põhjus: Raamat
Hinne: D+
Filmi lühikokkuvõte: Austenland on romantiline komöödia 30+ vanusest Jane Hayesist, kes on pealtnäha normaalne noor naisterahvas, kuid tal on saladus: ta kinnisideeks on Hr. Darcy, eriti veel Colin Flirty poolt kehastatuna BBC versioonis, ning see hakkab juba segama ta armuelu, kuna ükski tõeline mees pole temaga võrreldav. Siis otsustab Jane kulutada kõik oma säästud ning minna Inglismaale Austenlandi nimelisse stiili kuurordisse, et tema unistuste mees ja tõelisus tegelikult ka kohtuda saaks.
Comedy, Romance

Kui SBTB  Austenlandi nimelisest raamatust rääkis võtsin ma loomulikult raamatu ette ja lugesin läbi. Väga hea komöödia Jane Austeni raamatute teemal, võib ka öelda, et natuke nagu paroodia. Aga eks SBTB lehel räägiti ka ju sellest raamatust selle pärast, et film oli välja tulemas, seega tuli ka film ära vaadata, kuigi juba treileri põhjal võis öelda, et see ei saa üks meeldiv kogemus olema.

Ja kahjuks oligi mul õigus. Kui raamat oli hea komöödia paroodia sugemetega, siis film oli hale Holliwooodilik farss raamatu teemadel. Asendav! Miks, o miks nad seda ometi teevad? Niigi oli raamat täis häid nalju ja Austeni austajate tögamist, miks oli vaja see kõik veel üle vindi keerata ja lõpuks Austenland Disney Landiks muuta? Hale!

Isegi kui ma poleks enne raamatut lugenud oleks see film ikkagi liiga Holliwoodilik jant olnud. Aga kui teil huvi tekkis, siis lugege parem raamatut.

Aga lõpuks: arvake ära kes neist mängis Austenlandis ja kes Kääbikus :), ehk siis kes neist on JJ Field, kes Lee Pace ja kes on Loki :D?

No comments:

Post a Comment