kaader filmist

kaader filmist

Thursday, May 23, 2013

Kiired ja Vihased 6

Film: Fast and Furious 6 (2013)
Vaatamise põhjus: selle filmi vaatamiseks ei peagi põhjust olema, kuid minu põhjused on Vin Diesel, kiired autod ja hea muusika
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Pärast seda kui Dom (Diesel) ja Brian (Walker) eelmises osas Rio operatsiooniga kurikaelte impeeriumi kukutasid ja oma tiimile 100 miljonit taala teenisid, on pande mööda maailma laiali valgunud. Olukord, kus nad end pidevalt varjama peavad ega saa koju tagasi pöörduda, pole neid aga just kuigi õnnelikuks teinud. Mitte et nad sellise rahasummaga taskus eriliselt õnnetud oles ;).

Samal ajal on Hobbs (Johnson) läbi 12 riigi tapvalt osavate maantee-palgasõdurite organisatsiooni taga ajanud. Selgub muide, et jahitavate juhi Shaw (Evans) parem käsi on Domi endine armastus ja seni teadaolevalt teises ilmas olnud Letty (Rodriguez). Ainus viis kriminaalid peatada on nad tänavail alistada ja seda muidugi neljal suitseval rattal. Hobbs teeb Domile ettepaneku eliit-tiim Londoni lahinguks taas kokku kutsuda, pakkudes vastutasuks kogu kambale armu andmist, nii et need saaksid kodudesse perede juurde naasta.

Hoiatan kohe alguses, et kui te pole veel filmi näinud ja tahate ise filmist täit elamust saada, ärge edasi lugege!

*SPOILER ALERT!* *SPOILER ALERT!*


Üks järjekordne fantastiline kiire auto film, mis on täis suurepäraseid tegelasi, nalja, füüsikaseaduste painutamist vastavalt filmi vajadustele ja head muusikat.

Filmi algus meenutas üht Bondi filmi algust – Quantum of Solace – kihutamine mööda mäeküljel olevat käänulist rada. Selle filmi kihutamine ei olnud küll täis tulistamist ning teiste autode vahel laveerimist, kuid üldtunne oli ikkagi sama.
Sellele järgneb tavaline rutiin. Taas on kerkinud mingi probleem, mille lahendamiseks kutsutakse appi juba tuntud autovargad, arvutihäkkerid ja muidu pisisulid :). Siis tutvume pahariga ja algavad kihutamised, tulistamised, plahvatused jne. Tegelikult võiks ju päris sürr olla, kui teha Londoni linna ekskursiooni kihutava autoga (mitte et see reaalsuses võimalik oleks, kuid mõte on ju tore).

Ja siis jõuame me kõige toredama kohani, kus füüsikaseadused võib ära unustada. Tank sõidab kõigist autodest üle, nagu need oleks tehtud papist ja kuigi need autod sõidavad tankile vastu, pole neist enamasti kedagi sees. Kuid on üks auto, millest ta kuidagi üle sõidetud ei saa ja see on loomulikult meie kangelaste auto. Kui lõpuks saab ka see auto lamedaks pressitud nagu limonaadi purk, siis lohiseb ta ka tangi taga nagu tühi plekkpurk, kuni see autoromu lükatakse üle teepiirde, ning siis haarab gravitatsioon autost kinni ning tõmbab tanki endaga peaaegu kaasa. Selle kukerpalli käigus lendab tanki torul istuv Letty loomulikult samuti kuristiku suunas, kuid Torrero, kes ei rebi küll oma särki rinnalt lõhki, et paljastada Supe … vabandage Terasmehe märki, lendab ikkagi täpselt sama hästi, haarab Letty õhust ning maandub täpselt õigesse kohta pargitud auto esiklaasis. Hahahahahah (saalis kõlab tormiline aplaus).

Edasi teavitab pahar loomulikult, et tal on trump tagataskus – ta on röövinud Mia ja kui nad tahavad veel Miat elusalt näha, tuleb neil ta siiski vabaks lasta. Hambaid krigistades lastakse ta vabaks, kuid ta ei lahku üksi, ta võtab kaasa ka siiani „hea“ tegelase Riley (Gina  Plahvatusohtlik Carano), kes on tegelikult mänginud topelt mängu.

Järgneb järjekordne tagaajamine, mis toimub lõpmatuseni jooksval lennukite hoovõturajal (noh päris lõpmatu ta siiski ei olnud, sest täpselt just siis kui oli õige hetk, u 100 km või nii hiljem sai ka lõpuks hoovõturada läbi :):)). Ka siin suudeti nii mõnigi füüsikareegel vastu taevast saata. Aga see ongi ju selle filmi võlu ja valu, et kõik on niiiiii üle vindi keeratud, et seda on lausa nauditav vaadata.

Minu lühikokkuvõte oleks selline, et kui siiani on FF poisid ja tüdrukud võidelnud narkoärikate ning pangaröövlitega, siis alates sellest filmist on neist saanud kamp Bonde, kes võitlevad maailma kontrollida püüdvate paharitega, kasutades selleks Terasmehe võimeid :):). Seda filmi vaadates tuli täielik Bondi tunne.

Nüüd räägiks ka veel natuke näitlejatest. Kõik on väga head ja sobivad osadesse suurepäraselt. Vinil tasub vaid paar sõna öelda, et minu põlved nõrgaks läheks, kuid see on see minu nõrkus kähiseva hääle suhtes :). Aga selle filmi üks tugevus on filmis kaasalöövad naised – Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Gal Gabot, Elsa Pataky ja Gina Carano. Tugevad ja ilusad naised.
 
Elsa Pataky oli küll selles filmis vähe näha, aga eks ta tütreke ja Thorist abikaasa vajavad ta tähelepanu praegu rohkem.

Ja meie professionaalne peksja Gina Carano on endale krabanud Henry "Terasmees" Cavilli! Deem, she is a lucky girl! :)

Ning FF7 – see saab ilmselt olema Riskikulleri kohtumine Bondi/Tereasmehe/Kiirete ja vihastega :):). Miks ma nii ütlen? Minge filmi vaatama ja vaadake kindlasti lõpuni, ärge minge vahepeal vetsu või siis üldse minema poole filmi pealt.

Võtke seda filmi nii nagu ta on – kiire, fantaasiarohke, naljakas ning täis adrenaliini.

No comments:

Post a Comment