kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 2, 2023

Babylon

Film: Babylon (2022) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt10640346/      

Hollywood. 1920ndate lõpp.

Lähenemas on revolutsioon nimega helifilm. Pärast seda pole unelmate linnas miski enam nii nagu varem. Üleöö kerkivad esile uued staarid ning mitmed aastaid säranud tähed langevad unustusehõlma. Aga nad ei kavatse lahkuda vastupanuta.

Drama, History, Comedy


Kõige lihtsam on seda filmi iseloomustada nii - see on Ükskord Hollywoodis steroididel, millele on lisatud vähemalt kaks LSDd, mõningad maagilised seened, lõputu hämu kanepit ja kõike muud mis mootori topelt võimuses tööle paneb.

Jah, see on kummardus filmitööstuse algusaastatele, kuid see kummardus pole lihtne reveranss, see on kojanarrilik lippude, lillede, vilede, sähvatuste ja meeletute hundiratastega kirjatud kummardus.


Kohe filmi alguses on üks koht, mis annab aimu, mis vaatajat ees ootab, kui üks tegelane saab kaetud ohtra BSiga :) 


Film jälgib nelja tegelase elu kümnekonna aasta jooksul: Jack Conrad (juba tuntud Hollywoodi täht, sariabielluja, joodik, elumees), Nellie LaRoy (tüdruk maalt, kes on kogu elu teadnud, et temast saab täht, kes lendab siis komeedina taevasse, et sama kiiresti ka alla tulla, kui rikkus, helifilm ja mõnuained tema elu väärtusetuks muudavad), Manny Torres (jooksupoiss, kes satub pidevalt õigesse kohta õigel ajal, et ronida üha kõrgemale, üha tulusamatele kohtadele, kuni tema sõbrad aitavad tal kaotada kõik, mis ta on saavutanud, kuid talle jääb tema elu ja õnnetäht, ning oskus alati jalgele maanududa) ja siis on Sidney Palmer (andekas muusik, kes on samuti õigel ajal õiges kohas, kuid kes oskab ka õigel ajal sellelt hullumeelselt kihutavalt rongilt maha hüpata).

Need neli on üksteisega seotud, üks aitab ühte, teine aitab teist, õigel hetkel visatakse õhku nimi, mis langeb õigetesse kõrvadesse, raskel hetkel sirutatakse käsi, et tõmmata keegi uuele tasandile. Kuid kui kõik hakkab kokku varisema võivad nad teha mida iganes nad tahavad, kuid endist sära enam tagasi ei saa ja kui sa ei rahuldu selle vähesega, mis sulle jäänud on, siis …


Kolm tundi … suurepäraseid näitlejaid ja üllatavaid külalisesinejaid, kuid kogu see lõppematu uimas olek oli minu jaoks piin.

No comments:

Post a Comment