kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, January 18, 2023

Cold Comfort Farm

Film: Cold Comfort Farm (1995) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt0112701/    

Hiljuti orvuks jäänud noor neiu läheb elama oma sugulaste juurde Sussexis, kus ta saab nende masendavat elu paremaks muutma.

Drama, Romance, Comedy


Peagi on Eesti Raamatul ilmumas “Musta Masenduse talu” ja seega oli vaja ära vaadata ka selle raamatu järgi tehtud film, isegi kui film on tehtud pea kolmkümmend aastat tagasi.


See oli üks neist filmidest, mis käib raamatuga peaaegu käsikäes, jättes välja vaid mõningad pikemad kirjeldused või mõned tegelased, kes raamatus võisid head olla, kuid filmis oleks lihtsalt aega ilmaasjata röövinud.

See on omamoodi Jane Austeni “Emma” stiilis lugu, lihtsalt tegevus toimub möödunud sajandil, kahe suure sõja vahel. Peategelane Flora peab otsustama kus elada peale vanemate surma ja tema valib oma Sussexis elavad sugulased, sest talle tundub, et just nende juures oleks temas kõige rohkem kasu. Kohale jõudes leiab ta räämas talu, halli ilma ja metsistunud inimesed. Esmalt asub ta inimeste elusid korraldama, pannes neid õigete inimestega paari, õhutades nende unistusi ja tutvustades neile muid võimalusi elamiseks, kui põlvini poris, vaarema kindla käe all. Kui inimesed on paika pandud, saab ka maja paika ja lõpuks leiab ta ka ise selle, mida ta kinnitas, et tal vaja pole.


Lisaks sellele, et lugu on mõnusa peene briti huumoriga, on siin ka suurepärased näitlejad, veel noored ja siredad.


Vaadake filmi ja lugege raamatut, või lugege raamatut ja siis vaadake filmi :).

No comments:

Post a Comment