kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 10, 2020

The Trip to Greece


Film: The Trip to Greece (2020)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Näitleja Rob Brydon ja Stene Coogan lähevad seekord reisile Kreekasse, Troojast Ithacasse, Odysseuse jälgedes
Comedy, Drama

Neljas reis siis. Pea kümme aastat on möödas nende esimesest reisist.
Seekord Kreeka, Kreeka rannikuäär, nn Odysseuse teekond, käies vahepeal ka saartel vaatamas, kus kuulsas Kreeka kirjanikud ja filosoofid sündisid, lugedes nende kuulsamatest hetkedest, rääkides sõnadest, mis on tulnud nendega seotud asjadest tegudest, samal ajal nagu ikka, parodeerides igasuguseid kuulsaid hääli, rääkides oma õnnestumistest ja ebaõnnestumistest. Ilusad kaadrid Kreeka rannikuäärsetest restoranidest ja nende köökide kiiretest tegutsemistest.
Kõige selle ilusa ja humoorika (vahel ka tüütu) taustal tiksub ka Coogani isiklik draama.

Kuna see on juba neljas film, siis pole siin enam midagi üllatavat, pigem on siin vana äratundmist, on tõsiselt tüütuid hetki, kuid kõigele vaatamata, on ikkagi hea vaadata. Nad on ju andekad ja Kreeka on ilus ja toidu on isuäratavad, kuid ma oleks nii väga tahtnud Kreekat rohkem näha, mitte ainult mõnda käänulist mägiteed, hetkeks maailma naba Delfist ja Ateena Akropolist restorani välisterassi taustal. Itaalias ja Hispaanias oli rohkem ka muud, kui lihtsalt toitu ja juttu.

Hea vahepala õhtusse, kuid ikkagi oleks rohkem Kreekat näha tahtnud.


No comments:

Post a Comment