kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 4, 2018

Please Stand By


Film: Please Stand By (2017)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Noor, autist, Wendi, põgeneb hooldekodust, et ta saaks oma käsikirja esitada „Star Treck’i“ käsikirjade võistlusele.
Drama, Comedy

Wendy on autist, ta elab juba pikemat aega hooldekodus, kuid ta on väga tubli olnud ja saab teda ümbritseva maailmaga päris hästi hakkama. Tal on oma kindel igapäevane rutiin, mida ta väga kindlalt täidab. Iga päev erinev kampsun, et oleks kindel, mis päev on, pesu kindlal ajal, toit kindlal ajal, tee tööle täpselt kindlat marsruuti mööda, tööl alati sama rutiin, õhtul „Star Treck“ ja siis uni ning peagi algab uus päev. Ta on õppinud oma paanikahooge maandama ja ta kirjutab oma nägemust „Star Treckist“. Tema suurim soov on minna koju õe juurde elama.

Kui Paramount Pictures teeb käsikirjade võistluse, siis on tal veel üks eesmärk, saata oma käsikiri neile, võita ja siis ta võidab piisavalt raha, et õe juures elada, ja õde ei pea tema pärast enam muretsema. Kuid loomulikult pole see kõik nii kerge. Ta on küll kõik välja arvestanud, ta teab reegeleid hästi, kuid kui õde talle külla tuleb ja Wendyl enesevalitsus käest läheb, jääb ka ta käsikiri posti panemata ja sedasi ei jõua ka käsikiri õigeks ajaks kohale … kui ta just ise ei lähe käsikirja viima, sest tähtajani on veel neli päeva.

Wendy võtab ette teekonna üle tee, mida ta siiani ületada ei ole tohtinud, istub Los Angelesse minevasse bussi, kuid tal on ka kaasas sülekoer, kes ei pea pikka bussisõitu vastu ja nad tõstetakse bussist välja. Meeldib noor ema varastab ta raha ja neiu poisssõber varastab ta I-podi, kuid Wendy ei anna alla. Ta kõnnib edasi, kohtub meeldiva vana prouaga, kes pakub talle haagissuvilaga küüti, kuid proua abikaasa jääb öösel roolis magama ja Wendy satub haiglasse. Sealt saab tema asukohast teada ka ta õde ha hooldekodu juhataja, kes talle järele lähevad. Kuid Wendy on juba poolel teel, seega ka ilma rahata leiab ta võimaluse Los Angelesse jõuda, kui haiglast põgenedes läks pool ta käsikirjast lendu, seega kirjutab ta nüüd siis käsitsi ümber oma käsikirja kuid tal on endiselt u 100 lehte puudu.

Kui juhataja ja õde ta kätte saavad, ei vii nad teda vägisi tagasi hooldekodusse vaid aitavad tal tema unistus täide viia. Ei see pole selline lugu, kus peategelast ootab kõik mida tema hing ihaldab ja ta saab ropult rikkaks, siis nii see pole, see on lihtsalt lugu tüdrukust, kes end ületab ja teeb midagi, mis tavaliselt teda hirmutab.

Lihtsalt selline „julge hundi rind on rasvane“ lugu, mitte „Jänes šampust ei joo“ lugu.

No comments:

Post a Comment