kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 7, 2016

Perekonnavaled



Film: Perekonnavaled (2016)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: Filmi tegevus toimub linnas, kus on professionaalne sümfooniaorkester, mille eesotsas seisab autoritaarne ja kindla käega dirigent Paul Levald, kes on juba aastaid ohjanud nii orkestrit kui ka suhteid peres. Dramaatiliste sündmuste tõttu tuleb Pauli tütremehel Egon Reil ootamatult juhtimine üle võtta. Lisaks orkestrisisestele pingetele pärandab äi Egonile koos dirigendikepi, võimu ja vastutusega ka oma keerulise minevikuga seotud saladused ja kohustused. Vanadest valedest kasvavad välja uued ning ühel hetkel Egon mõistab, et tõe väljatulek tooks kaasa tõelise kaose.
Drama, Comedy,
 
Perekonnavaled on mingis mõttes tüüpiline Eesti film ja teisalt jälle tüüpiline põhjamaade peredraama. Lugu on täis vihjeid ja pooleldi väljaöeldud asju ja saladusi, mis jäävadki vaataja edasi mõelda, sest filmitegijad pole vaevaks võtnud lugu täpsemalt seletada.

Film algab napisõnalise vestlusega juhi ja töötaja vahel, millest võib välja lugeda ükskõik mida, kuna sellele vestlusele järgnevad sündmused annavad võimaluse arvata mida iganes. Ega edasi paremaks ei lähe, iga uus liin, uus tegelane, mis loose lisandub annab võimaluse lugu enda jaoks järjest segasemaks mõelda, ning igaüks saab lugu luua ikka oma rikutuse tasemel.

Ma ei taha öelda, et tegu oleks olnud halva filmiga, lihtsalt tegu on väga segase looga, millel on tiba kehvake dialoog ja ebaõnnestunud montaaž või peavadki tegelastel olema pikad juhtmed.

No comments:

Post a Comment