kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 11, 2016

Jane Got a Gun



Film: Jane Got a Gun (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Film keskendu Jane Hammondile, kes on koos oma abikaasa Bill „Ham“ Hammondiga loonud endale uue elu pärast seda kui eriliselt jõhkrad Bishopi Poiste kriminaalide kamp neid piinanud on. Kuid Jane leiab end taas nendega silmitsi, kui ta Ham koju jõuab, selg kuule täis, kui ta on pidanud põgenema Bishopi Piste ja nende juhi Colini eest. Kogu see kättemaksu ihuv kamp on Hami jälgedel ning Janel pole kellegi muu poole abi saamiseks pöörduda kui oma endise kihlatu Dan Frosti poole. Jane minevik kohtub tema olevikuga, ning vaatamata kummitavatele mälestustele tuleb tal pidada võitlust kogu oma pere tuleviku eest..
Drama, Action, Western

Ei, see ei ole Aerosmithi kuulus laul, see on hoopis üks järjekordne western. Seekord siis on peaosas naine, Jane (Natalie Portman) kes seitse aastat tagasi, paar aastat peale Ameerika kodusõja lõppu, on otsustanud minna paremat elu otsima läänekaldale. Ta on kodusõjas kaotanud oma kihlatu, kuid kihlatust on talle jäänud tütar ja seega nad ostavadki endale koha läände suunduvas karavanis. Kuid karavani juhil on tema ja ta tütrega hoopis muud plaanid. Karavaniga koos on ka karusnahakütt Ham (Noah Emmerich), kes annab karavani juhile Colin McCannile „Bishopile“ (Ewan McGregor) teada, et ta loodab Jane endale naiseks paluda. Järgmisel päeval on Jane ja ta tütar kadunud. Ham ei leia küll tüdrukut, kuid ta leiab Jane lõbumajast. Tapnud kõik majas olnud mehed, võtab ta Jane kaasa ja nad põgenevad.

Seitse aastat hiljem, sattus Ham Bishopi kambale ja nüüd otsitakse teda.

Dan Frost (Joel Edgerton) ja Jane olid kihlatud ja kuigi juba räägiti, et sõda pole enam pikalt, otsustas Dan ikkagi sõtta minna, oma kohust täitma. Kui sõda lõppes ei suutnud ta koju minna, ei suutnud ka sõna saata, et temaga on kõik korras ja tal lihtsalt läheb aega koju tulekuga. Seega kui ta aastaid hiljem koju jõuab ja teada saab, Jane on lahkunud, asub ta teda otsima. Ta satub meeste peale, kes tunduvad teadvat, kus Jane on, kuid kõik mida mehed talle öelda oskavad, on see, et kui ta Hammondi nimelise mehe leiab, leiab ta ka oma kihlatu. Dan leiabki nad mõlemad, kuid näeb neid koos nende vastsündinu tütrega, seega ei lähe ta Jane juurde, vaid asub elama lähedusse.

Ja nii siis ongi, et kui Ham jõuab koju, põhimõtteliselt üks jalg hauas, viib Jane tütre tuttava juurde ning sõidab ise Dani juurde abi paluma. Esialgu Dan keeldub teda aitamast, kuid siis muudab meelt ja tuleb Janele appi just siis, kui üks Bishopi poistest on ta nurka surunud.

Üheskoos lähevad nad Jane ja Hami talusse tagasi ja teevad ettevalmistusi, et kutsumata külalisi vastu võtta. Päev saabub koos tööd tehes, minevikku meenutades ja põgenemis võimalusi arutades. Pimeduse saabudes räägib Jane Danile lõpuks miks ta kodus lahkus, enne kui Dan tagasi jõudis ja mis sai Dani tütrest, kellest mehel aimugi polnud.

Hommiku saabudes pakivad Jane ja Dan elamise kokku, lähevad oma tütardele järele, Jane viib kriminaalide kehad kohaliku šerifi juurde pearaha saamiseks ning üheskoos sõidavad nad lõpuks läände, kuhu nad on unistanud juba ammu minekust.

Noh jah, selline tüüpiline ja mitte ka väga tüüpiline western täis draamat ja kuule ning vägagi klassikalise Hollywoodiliku lõpuga.

No comments:

Post a Comment