kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 21, 2015

Reach Me



Film: Reach Me (2014)
Hinne: B-
Sisukokkuvõte: Kellegi tundmatu autori poolt kirjutatud eneseabi raamat, mis on kiiretsi suure populaarsuse saanud, inspireerides palju erinevaid inimesi, teiste seas ajakirjaniku, tema toimetajat, endist vangi, hip-pop artisti, näitlejat ja salapolitseiniku ümber hingama oma seniseid valikuid ning otsuseid, pannes neid nende hirmudega silmitsi seisma, et nad pöörduksid positiivsema elu poole.
Drama, Comedy

Oi johhaidi, küll see oli üks segane ja absurdne film. Et siis üks motivatsiooni/eneseabi raamat, nagu neid ikka kirjutatakse, kus on koos hunnik andekaid ja inspireerivaid lauseid, on kogunud palju kuulsust, kuna ta on kätte jäänud inimestele, kelle kõvahäälne kiitmine on jõudnud ta teisteni. Kuid keegi ei tea kes on see salapärane kirjanik.

Pärast seda kui räppar E-Ruption (Nelly) teeb Hommikutelevisioonis raamatule kõvasti reklaami, nõuab uudisteportaali toimetaja Gerald (Sylvester Stalone) et üks ta ajakirjanikest – Roger (Kevin Connolly) uuriks selle mehe kohta kõik välja ja kirjutaks temas paljastava artikli. Viimast päeva vangis olev Colette (Kyra Sedgwick) näeb sama Hommikutelevisiooni ja saab sellest inspiratsiooni oma senist elu muuta ning ta usub, et tal on määratu selle kirjanikuga kokku saada. Wolfie (Thomas Jane) läheb koos Vici (Danny Trejo) ja teise kahe kriminaaliga panka röövima, tema on põgeneva auto juht ja tegelikult on ta ka politseinik, kes on bandesse end sisse söönud, et nad teolt tabada. Ta püüab anda endast alati parimat, et sellistel operatsioonidel mitte kedagi tappa, kuid taas kord on ta ohvrite number ühe võrra tõusnud, ning ta tee viib teda jälle kirikusse oma pattu tunnistama. Isa Paul (Danny Aiello) kuulab ta küll ära, kuid annab talle nõu enam tema juurde mitte tulla, sest patukahetsus peaks tähendama seda, et pattu enam ei tehta, mitte et pärast seda on leht taas puhas ja võib otsast alata. Nooruke näitlejanna Eve (Elizabeth Henstridge) on tegemas oma elu esimest voodistseeni koos kuulsa naistevallutaja Kerseyga (Cary Elwes) ja ta suudab näitleja eneseimetlevat ego piisavalt riivata ning seega saab ta ka kogemuse osaliseks, mida väljaspool filmimaailma võiks nimetada vägistamiskatseks. Eve on endast väljas ja kui ta siis läheb oma vanglast pääsenud tädile Colettele järgi ei pane ta juhtunust rääkides tähelegi, et on ristmikule sõitnud, ning sõidab otsa Wolfie autole. Kuigi Eve on see kes avariis rohkem viga saab on Wolfie see kes kokku kukub ning Eve ja Colette viivad ta koju.


Ajakirjanik otsib kirjaniku, suheldes tema esindajatega Wilsoni (Terry „Old Spice Man“ Crews) ja Katega (Lauren Cohan), ning lõpuks leiab ta ka selle salapärase kirjaniku Teddy (Tom Berenger), kuid mees keeldub ikkagi avalikuse ette astumast, et oma raamatust rääkida. Kuna Teddy on nii kinnine, siis hakkab Roger arvamust avaldama, et mees on lihtsalt soolapuhuja ja ta tegelikult ei tea asjast midagi ja ta ei suuda reaalsuses kedagi aidata ning tema raamat on lihtsalt hulk hästi õnnestunud lauseid. Kui Teddy siis küsib Rogerilt, kas tal on siin elus midagi mida ta muuta tahaks, tunnistab Roger et ta tahab suitsetamisest loobuda ning ….

Selles keerukas loos on veel tegelasi keda ma isegi mainida ei jõua, sest siis läheks see lugu liiga pikaks, kuid kogu seltskond on üksteisega mingit otsa pidi seotud ja lõpuks seisavad enamus neist üksteist relvaga sihtides ning kõige lõpuks on nad kõik õnnelikud. Segane kuid naljakas lugu.

No comments:

Post a Comment