kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 21, 2015

Newlyweds



Film: Newlyweds (2011)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Vastabiellunud Buzzy ja Katie avastavad, et nende õnnis kooselu on segatud kui ootamatult tuleb külla Buzzy poolõde ning Katie õe abielu jookseb karidele.
Comedy, Romance

Tegemist on Woody Alleniluku mokumentari siilis New Yorgi komöödiaga.

Buzzy (Edward Burns) on eratreener ja Katie (Kaitlin FitzGerald)on restorani juhataja. Üks töötab päeval teine õhtul ja öösel. Põhimõtteliselt kohtuvad nad vaid nädalavahetustel või möödaminnes. Nad on mõlemad olnud varem abielus, kohutavas abielus, seega on nende praegune abielu ja rutiin neile väga sobiv, sest nad on koos inimesega keda nad armastavad ja samas on neil piisavalt isiklikku aega.

Katie õele ei meeldi tema uus õemees, kuigi tema oma abikaasa neid tutvustas, sest Buzzy on mehe treener (rohkem küll kuulaja, kuid samas sunnib ta teda ka sporti tegema). Marsha (Marsha Dietlein) ei saa aru sellisest abielus nagu on Katiel ja Buzzyl, sest nemad on koos Maxiga (Max Baker) olnud ninapidi nonstop koos kaheksateist aastat – alates sellest kui Marsha jäi rasedaks ja nad pidid abielluma. Kuid nüüd kui poeg on koolis, on hakanud Max ringi vaatama ja tahtma elult muud kui olla naise tuhvlialune.

Buzzyl on poolõde Linda, keda ta pole näinud aastaid, kuid nüüd ühtäkki on Linda (Kerry Bishe) ukse taga ning Katiel ei jää muud üle, kui tüdruk sisse lasta. Aegajalt käib noortel külas ka Katie endine abikaasa Dara (Dara Coleman), kes on nälgiv näitleja ja ta käib Katielt raha pommimas. Kuid Linda pole linna tulnud tegelikult vennale külla või vennalt raha küsima, vaid ta on linna tulnud selleks, et oma endine poisssõber Miles (Johny Solo) tagasi saada, kuigi mees on samuti äsja abiellunud.

Ja nii siis ongi, et senine rahulik ja õnnis kooselu saab lööke rahulolematu ja oma pere probleeme nende perele üle kandvalt Marshalt, kellestki mitte hoolivalt Lindalt, kes toob venna korterisse võõra mehe ja kaotab Katie mantli ning käitub nagu hellitatud teismeline, ning ka Max oma vast saadud „vabaduses“ tahab rääkida oma vallutustest Buzzyle, kuid Buzzy ei taha neist kuulda, sest siis peaks ta seda edasi rääkima Katiele. Kui siis Buzzy satub peale ühel hommikul Lindale ja Darale, kes tulevad koos koju ja kuna Buzzy on teel tööle ja ta käseb Lindal Katiele ise rääkida Darast, mida Linda loomulikult ei tee, vaid selle asemel hoopis kolib kiirelt venna juurest välja … pere on väike aga suur skandaal.

Seda filmi vaadates meenus mulle üks artikkel umbes aasta tagasi, kus viidagi blogile, kus mees pani kirja asjad, mille pärast tema abielud on karile jooksnud. Üks esimesi asju, mida ta soovitas, oli see et vastabiellunud peaksid oma peredest võimalikult kaugele kolima, sest sedasi ei saa nad nende eludesse end liialt segada ja sellega ka nende abielu lõhki ajada ja täpselt see kehtis ka selle loo kohta – liiga palju lähisugulasi/nõuandjaid/arvamuse avaldajaid ei ole abielule tervislik.

See kõik oli huvitvalt, kaasahaaravalt, naljakalt ja samas ka masendavalt kokku pandud ja Linda on just täpselt selline naine, kelle pärast ma mehi ei usalda, kuid film oli hea.

No comments:

Post a Comment