kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, August 6, 2014

Herakles

Film: Hercules (2014)
Hinne: D
Filmi lühikokkuvõte: Olles ühtlasi nii mees kui müüt, juhib Herakles (Dwayne Johnson) palgasõdurite jõuku, aidates lõpetada verist kodusõda Traakias ja kroonida taas võimule õigusjärgne kuningas. Sünnist saadik hingepiinades Heraklesel on küll jumala jõud, kuid südant valutab ta kui inimene. Mehe müütiline jõud pannakse tõsiselt proovile seiklusfilmis, mis räägib tõe ühe kõigi aegade vägevaima kangelase kohta.
Action, Fantasy

Ma poleks ise seda filmi vabatahtlikult kunagi vaatama läinud, kuid aegajalt tuleb olla hea tädi ning nõustuda vennapoja filmivalikutega.

Mida ma siis arvan sellest järjekordsest Holliwoody katsest naeruvääristada või kummutada vana Kreeka müüti. Miks, oh miks küll ometi? Miks peab Herakles olema palgasõdurite kamba juht? Miks peavad hüdra, kerberos, sentaurid ja muud müüdid olema vaid silmapete? Miks peab kõik taanduma vaid rahale ja võimule? Miks peab Herakles korraldama boot campi tulevastele sõduritele? Miks peavad ’pahad’ olema tätoveeritud ja värviga kaetud? Miks peavad sellised näitlejad nagu Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell ja Joseph Finnes (kes ühe nurga alt nägi välja täpselt nagu ta vend Ralph „Voldemort“ Fines) vastu võtma rolle sellistes filmides?

Kui ma poleks mitte Diana vaid tõesti Artemiz, siis ma kutsuks oma isa, Zeusi viha nende peale!

No comments:

Post a Comment