kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 27, 2014

Summer in February

Film: Summer in February(2013)
Vaatamise põhjus: treiler oli hea ja Dan Stevens
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: 20 sajandi alguses olid Newlyni koolkonna kunstnikud kuum sõna ning see film keskendub metsikutele ning poheemlaslikule Lamorna Grupile, kuhu luulusid Alfred Munning (Dominic Cooper) ning Laura ja Harold Knight. Anti-Modernist Munnings, tänapäeval tuntud kui üks tuntumaid Briti artiste, on üks osa keerulisest armukolmnurgast, kuhu kuuluvad lisaks talle ka lootusandev kunstnik Florence Carter-Wood (Emily Browning) ja Gilber Evans (Dan Stevens), kes on Lamorna Oru kinnistute maavanem. Tõsilugu, mis on tõsisest emotsionaalne, toimub imeilusal Cornishi rannikul, natuke enne esimese maailmasõja algust.
Biography, Romance, History, Drama



Miks ma selle filmi vaatamiseks valisin, esmalt meeldis mulle treiler, teiseks tundus sisu huvitav ja siis ka tahtsin näha Dan Stevensit mujal kui Downton Abbey.

Film peaks olema tõsielu põhjal tehtud, kuid ma ei suutnud kuidagi leida midagi Munningsi „abikaasa“ Florence kohta, isegi mitte Munningsi Wikipedia lehel ja ka tema piltide seas pole neid pilte, mida filmis tutvustatakse kui Munningsi pilte – vaid ühe pildi leidsin, mis oli ka filmis ja ükski neist pole see mis on filmis Londonis muuseumis. Kõiki tema pilte saate vaadata siit.


Aga lugu on hea, klassikaline armukolmnurk – kunstnik, maavanem ja noor neiu, kes tahab saada kunstnikuks. Mõlemad mehed armuvad hetkega, kuid üks neist jõuab õigel ajal esitada selle ühe küsimuse – kas sa abiellud minuga? - ja kuigi neiu kahetseb oma vastust koheselt pärast vastust, on ta oma sõna juba andnud. Seega peale pulma ei näe ta muud väljapääsu kui mürk – kuid eekord leitakse ta õigel ajal.

Tagasi Lamornasse minnes saab Florence üha rohkem aru kui suure vea ta teinud on ja seega pöördub ta abisaamiseks ja vea unustamiseks Gilberti poole. Kõik läheb hästi, kuni Alfred joonuna oma tunded välja paiskab. Selleks hetkeks on Gilbert juba pidanud sõtta minema ja Florence on rase ning nii ta ise kui ja Albert teavad, et see laps pole Alberti oma. Seega pöördub Florence taas selle ainukese abinõu poole, mida masenduses noored kunstnikuhakatised ikka abiventiilina kasutavad.

Kui Gilbert sõjast tagasi tuleb on talle ta armastatust jäänud vaid haud ja maal.

Lisaks sellele ülevalpool olevale hobuse pildile (Munnings armastab hobuseid maalida) panen ma siia ka Munningsi abikaasa pildi ja seda selle pärast, et sellel pildil olev naine on nii sarnane sellel teisel pildil oleva naisega, kes on Dani käte vahel. Ja teie, kes te vaatate Downton Abbey'd ... väike killuke õrrituseks :).

No comments:

Post a Comment