kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 26, 2022

What’s Love Got to Do with It?

Film: What’s Love Got to Do with It? (2022) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt13430858/      

Kultuurideülene rom-com.

Comedy, Romance, Pöff


Noh jah. Millest alustada? Esiteks, see film pole kuidagi seotud selle tuntud lauluga! Teiseks see pole “Love, Actually” või “The Best Exotic Marigold Hotel” uus versioon! See on tegelikult üks järjekordne kultuurideülene rom-com, mis on täis klišeesid, nagu paljud teised rom-comid, mis käesoleval aastal nii suurtele kui ka väikestele ekraanidele jõudnud on, seekord pole tegelased lihtsalt mitte ameeriklased vaid inglased.


Aga millest see film siis on? Zoe (Lily James) on auhinnatud dokumentalist, kuid ta pole edukas olnud kohtingutes. Tema lapsepõlvekodu naabripoiss Kazim (Shazad Latif) õpib arstiks ja tahab olla hea poeg, ning on nõus sellega, et tema vanemad talle naise otsivad. Kui Zoel on vaja uut ideed, millest järgmist auhinnaväärilist dokut teha, pakub ta välja ettemääratud abielu, et ta jälgib Kazimi teekonda naise leidmisest kuni abieluni, kui mitte kaugemale.

Noh jah, võite kolm korda arvata, kas siin on tegu armastusse kõndimisega või eluaeg armastuse kõrval kõndimisega, lihtsalt siiani on nägemisvälja piiranud traditsioonid ja kultuur.


Ma oleks oodanud sellist filmi Bollywoodist (noh siis oleks ta vähemalt tunnike pikem olnud ja me oleks näinud palju rohkem tantse ja laule, kui praegu), kuid briti versioon on imelik - Zoe ema Cath (Emma Thompson) on halb version teiste kultuure omaks võtta proovivast londonlasest, James (Oliver Chris) on karikatuurne versioon loomaarstist, kellel pole loomade kõrvalt aega kohtamas käia, seega nõustub ta Zoe ema kosjasobitamisega. See pidev armastuse ja õige otsimine on täpselt samasugune muinaslugu, nagu Zoe neid pidevalt oma sõbranna lastele räägib, sest see mida tegelikult otsitakse, on kedagi kes oleks suurepärane nii voodis kui seltskonnas ja et see kõik püsiks samal tasemel igavesti.


Üks kahest, ma kas olen sellistest filmidest välja kasvanud ja küüniliseks muutunud, või on viimasel ajal romantiliste komöödiate tase väga väga madalale kukkunud, keskendudes liialt “huumorile”, kultuuriülesusele, ning sponsortie toodete reklaamimisele.


Kahju, kuid see oli üks väga nõrk film.

No comments:

Post a Comment