kaader filmist

kaader filmist

Sunday, March 7, 2021

Nomanland

Film: Nomanland (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt9770150/       

Majanduslanguse tagajärjel kaob Nevadast üks väike kaevanduslinn, ning endine elanik Fern (Frances McDormand) paneb oma maise vara kokku ja asub teele rändamaks mööda Ameerikat, keerates selja traditsioonilisele ühiskonnale, asudes nomaadide seltskonna liikmeks. 

Drama,


Jessica Burdeni samanimelisest raamatust inspiratsiooni saanud film tänapäevaste pioneeride elust Ameerikas. Nad elavad oma kaubikutes, nad teevad juhu/hooaja töid linnades, millest nad läbi sõidavad. Neil on oma kogukond, gurud, traditsioonid, kirjutamata reeglid. Nad ei jäta kunagi hüvasti, nad ütlevad lihtsalt “Näeme järgmine kord”. Naad aitavad üksteist, kui vaja, nad toetavad üksteist ja kui vaja aitavad üksteisel näha, et on aeg traditsioonilisse ellu tagasi naasta, kui seda vaja on.


Selle kohta võiks öelda, et see on mocumentari, kui tegu oleks komöödiaga, kuid see on draama ja siin on koos näitlejad, kellel on oma roll ja ettekirjutatud tekst ja siis on siin tõelised nomaadid, kes esinevad oma nimedega ja oma päris lugudega.


Imelik film.


No comments:

Post a Comment