kaader filmist

kaader filmist

Sunday, February 28, 2021

Promising Young Woman

Film: Promising Young Woman (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte:https://www.imdb.com/title/tt9620292/     

Noor naine, olles mõjutatud teda tabanud traagilistest sündmustest, otsib võimalust kätte maksta neile, kes olid seotud selle kauge sündmusega.

Crime, Drama, Thriller


Ok, lugu siis järgmine. Cassandra on kahekümnendate lõpus olev noor neiu, kellel oli kunagi unistus õppida arstiks, kuid elab nüüd kodus vanemate juures, töötab päeval kohvikus ja käib öösiti väljas ööklubides. Ööklubides on tal roll mängida, sest ta on jahil, ta jahib mehi, kes on tulnud ka jahile, jahtimaks kergesti ärakasutatavaid naisolevusi. Cassandra jätab neile mulje, et ta on üks sellistest, joomisega üle piiri läinud, sõbrannade poolt hüljatud ja “valgel hobusel prints” saab ta käevangu võtta ja teda abivalmilt koju aidata, või siis pigem ta oma korterisse, kus ta aitab kena neiu voodisse. Kui need noormehed siis aga “magava” neiu kallal oma ihasid tahavad rahuldama hakata, saab Cassandra “kaineks” ja küsib otse What are you doing?


Kuid selline jaht on tal põhjendatud, vähemalt tema arvates, sest tema kursaõde on olnud sellise “abistaja” ohver ja tookord ei saanud keegi kaineks ning lugu lõppes väga halvasti, kuid süüdlased ei saanud karistatud, seega on Cassandra nõuks võtnud neid ise karistada.


Ta on juba enamusele neist kuidagi nende eksimust meelde tuletanud ja ka sobilikud “tagajärjed” neile organiseerinud, ning nüüd on aeg kõige suurema süüdlase käes.


See lugu ei lõppe nii nagu te arvate, lõpp on vägagi üllatuslik, kuid samas võis ju ka arvata, et niiviisi võib see lugu lõppeda.


Ühtepidi oli see väga huvitav film ja näitlejad teevad väga hea näitlejatöö, kuid teisalt jäi see siiski liiga pinnapealseks, liiga jantlikuks, et tegelikult tuua vaatajani see mõte, mis selle kõige taga võiks olla.


Kuid mis siit siis kaasa võtta - kui lähete välja, siis ärge laske kellelgi end liiga täis juua, ärge jätke kedagi maha ja meelemärkusetus pole sõnatu nõusolek!


No comments:

Post a Comment